Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

10.000 euro stransi pentru pacientii fara venituri si asigurari de sanatate din Bucuresti ai Policlinicii Sociale Baba Novac la Concertul Caritabil de Craciun

0

Concertul Caritabil de Crăciun a strâns 10.000 de euro pentru pacienții Policlinicii Sociale Baba Novac, în parteneriat cu Teatrul Evreiesc de Stat

București, 9 decembrie a.c. – Joi seară a avut loc Concertul Caritabil de Crăciun organizat de Fundația Policlinici Sociale Regina Maria în beneficiul pacienților celor două Policlinici Sociale și a centrelor educaționale. În cadrul acestuia a fost anunțat oficial parteneriatul cultural cu Teatrul Evreiesc de Stat, care constă în susținerea reciprocă a îndeplinirii misiunilor ambelor instituții, prin organizarea de evenimente culturale, artistice, sociale cu artiști renumiți în cadrul teatrului pentru susținerea cauzei fundației. În același timp, Fundația va promova cele mai importante initiative pentru încurajarea bucureștenilor de a se bucura cât mai mult de artă și cultură în spațiul renăscut al Teatrului Evreiesc de Stat.

2016_12_07-concert-regina-maria-0047

Pe scena acestuia a urcat seara trecută violonistul Alexandru Tomescu, urmat de cântăreața de muzica jazz, Irina Sârbu cu trupa ei. Împreună au creat o atmosferă de poveste, caldă, specifică Sărbătorilor de Crăciun. Invitați de marcă precum Prințesa Marina Sturdza și Principele Grigore Ghyka, Maia Morgenstern și peste 150 de reprezentați ai companiilor importante din România au contribuit la strângerea sumei de peste 10.000 de euro.

Acesta este primul eveniment cultural, cu scop caritabil, organizat de către Fundația Policlinici Sociale Regina Maria. Ne-am bucurat că alături de noi a fost o întreagă echipă de profesioniști de la Teatrul Evreiesc de Stat, partenerul nostru cultural. Vom continua această colaborare pentru a încuraja cât mai multe persoane să se bucure de acest minunat teatru, susținând în același timp cauze nobile. Așa cum noi oferim sănătate și demnitate prin intermediul policlinilor noastre, Teatrul Evreiesc de stat completează povestea nostră prin oferind tratament sufletului”, a declarat Cristiana Mateoiu, directorul Fundației Policlinici Sociale Regina Maria.

De 6 ani, Policlinica Socială Baba Novac este singura din București care oferă consultații și tratamente persoanelor fără venituri și fără asigurări medicale. În 2016, peste 2.000 de pacienți sociali au accesat servicii medicale complexe în mod gratuit. Iar la Policlinica Socială Sala Palatului, în ultimul an au fost oferite servicii medicale pentru peste 2.000 de persoane cu venituri mici și foarte mici. Activitatea fundației este susținută de către partenerii noștri corporate, donator recurenți și prin intermediul facilității fiscale de redirecționare a 20% din impozitul pe profit al companiilor. Până pe 31 decembrie, cei 20% pot fi redirecționați către acești pacienți fără venituri și fără asigurări de sănătate.

Toate fondurile obținute din vânzarea biletelor și din parteneriatele corporate încheiate la Concertul de Caritate din 8 decembrie vor fi folosite în beneficiul pacienților sociali și al copiilor din cele două centre educaționale.

###

Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria este o organizație neguvernamentală care oferă, de peste 6 ani, o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri şi asigurări medicale si la preturi foarte mici persoanelor cu venituri sub 800 de lei/luna.

In 2016, fundația a lansat trei programe medicale pilot — Programul pentru Sănătatea Femeii, Programul Dentist pentru copiii pacienților sociali și Programul de Grup suport psihologic pentru femeile bolnave de cancer și părinții copiilor bolnavi de cancer. În plus, în cele două centre educaționale din Clinceni și Băneasa vin zilnic peste 150 de copii din familii defavorizate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.