10.000 de carti pentru 3000 de copii!

0

Bucuresti, avem o provocare pentru tine!

Vrem sa spargem gheata care s-a format in jurul cuvantului DONATIE. Pe 17 si 18 decembrie incepem sa strangem 10.000 de carti! Luna aceasta nu vorbim despre bani, ci despre carti.  Iar voi, oameni buni, sunteti cei care ne puteti ajuta.

Educatia nu-i asa cum poate sa fie. Sunt copii de gradinita si elevi care nu primesc educatia necesara pentru ca nu au… carti. CARTI? Nu de la carti incepe educatia? Nu sunt ele suportul pentru invatare?

Putem sa facem retorica toata luna decembrie sau putem sa strangem in 2 zile cartile de care 3000 de copiii au nevoie tot anul! Vorbim despre 34 de dascali din 10 judete care ne-au cerut ajutor, care au incredere ca impreuna facem educatie.

Va asteptam, deci, pe 17 si 18 decembrie (vineri si sambata) in locatiile:

* British Council, Romania, Calea Dorobantilor nr. 14, (zona Piata Romana) vineri intre 12.00 si 18.30 si sambata intre 9.00 si 13.15
* Centrul National al Dansului, cladirea TNB, latura nordica (acces pre Laptaria Enache), etaj 3 (zona Piata Universitate), vineri si sambata intre 9.00 si 18.00

Iata despre ce carti este vorba: lectura obligatorie si suplimentara pentru scoala primara, generala si liceu, carti de povesti, ilustrate, cu abtibilduri sau cu puzzle-uri, atlase, culegeri de matematica sau literatura, carti de specialitate, dictionare de limbi straine, DEX si DOOM. Listele complete intocmite de dascali pot fi citite aici.

Va invitam sa sustineti educatia alaturi de noi.

Mai multe informatii despre Program, modalitati de participare si donatii la www.sustineducatia.ro.
Copii vor sa-nvete. Hai sa-i ajutam!

Despre Programul Sustin Educatia

Programul national Sustin Educatia si-a propus sa asigure resursele necesare pentru desfasurarea activitatilor educative in scolile din Romania si se bazeaza pe sprijinul fiecaruia dintre noi pentru un viitor mai bun.

Prin acest Program dorim:

·         sa aducem la viata cat mai multe proiecte educative destinate prescolarilor si elevilor
·         sa contribuim la dotarea cat mai multor sali de clasa cu resurse de baza si auxiliare
pentru activitati educative formale si non-formale
·         sa aratam ca educatia de calitate este posibila si depinde de fiecare dintre noi

Asociatia Romana pentru Educatia Tinerilor (A.R.E.T.) reprezinta un grup de tineri adunati in jurul unei idei: o lume mai buna si mai curata prin intermediul educatiei. Credem ca educatia depinde de fiecare dintre noi!

www.aret.ro

Asociaţia Invictus face echipa cu bookblog.ro pentru a strange fonduri si carti, donatii, pentru a organiza evenimente culturale si, pe scurt, pentru a incearca sa schimbe lumea in bine. Credem foarte tare ca, da, chiar putem schimba ceva!

Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) este singura institutie publica de cultura aflata in subordinea Ministerului Culturii si Cultelor creata cu scopul de a sustine, dezvolta si promova dansul contemporan. Statutul sau de institutie de spectacole dar si de finantator al coregrafiei contemporane face din CNDB o institutie singulara si vitala pentru dezvoltarea culturii coregrafice din Romania. Mai multe informatii la www.cndb.ro.

British Council este organizatia internationala a Marii Britanii pentru relatii culturale si educationale care ofera oamenilor de pretutindeni o deschidere catre creativitatea si realizarile britanice si stabileste relatii durabile intre Marea Britanie si alte tari. Activitatea sa este axata in special pe domeniile educatie, limba engleza si arta. British Council este o organizatie apolitica ce se bucura de o stransa colaborare cu guvernul britanic. Pentru mai multe informatii despre activitatea British Council in Romania, vizitati: www.britishcouncil.ro.

foto carte aici

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează