Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

1.000 de elevi învaţă despre asigurări în cadrul unui program derulat cu sprijinul a 44 de profesionişti voluntari din domeniul asigurărilor

0

Junior Achievement România şi BCR Asigurări de Viaţă Vienna Insurance Group pregătesc 1.000 de elevi de liceu pentru a înţelege mecanisme de gestionare a finanţelor personale şi de folosire a asigurărilor, prin activităţi interactive, derulate în şcoală cu participarea consultanţilor voluntari din companie.

Un studiu recent despre comportamentul românilor cu privire la gestionarea finanţelor personale atrage atenţia asupra necesităţii existenţei unei educaţii financiare timpurii. Studiul arată că 75% dintre români se auto-evaluează ca fiind buni sau foarte buni în gestionarea banilor, în comparaţie cu 59% dintre respondenţii unui studiu global pe aceeaşi temă. Diferenţa dintre percepţia românilor asupra nivelului lor de cunoştinţe în domeniul financiar şi gradul real de educaţie financiară este semnificativă. La nivel european, tinerii preferă în proporţie de 97% să înveţe despre managementul banilor şi produse financiare încă din şcoală, conform studiului realizat în 2010 în rândul elevilor din 35 de ţări din Europa de către Junior Achievement – Young Enterprise, Europe.

Programul educaţional ABC Asigurări se derulează în perioada martie-iunie în 28 de şcoli (grupuri şcolare, colegii economice, colegii agricole, colegii tehnice, licee teoretice) din 18 oraşe şi localităţi (Bacău, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Caracal, Constanţa, Galaţi, Geoagiu, Iaşi, Oradea, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Roşiorii de Vede, Sibiu, Timişoara, Turda) cu participarea la clasă a 44 de consultanţi voluntari de la BCR Asigurări de Viaţă VIG. Elevii şi profesorii participanţi vor beneficia gratuit de materialele educaţionale aferente programului.

Programul conţine trei activităţi interactive („Planul meu personal”, „Investiţii pentru viitor”, „Protejează-ţi viitorul”) care le explică elevilor prin jocuri de rol, dezbateri şi studii de caz, noţiuni de bază despre finanţe personale şi diferite tipuri de asigurări şi despre opţiunile pe care acestea le oferă. Ca urmare a participării la program şi a interacţiunii cu consultanţii voluntari BCR Asigurări de Viaţă, elevii vor fi mai bine informaţi cu privire la rolul asigurărilor în atingerea obiectivelor personale şi vor avea exerciţiul unor decizii financiare informate, pe care îl vor putea aplica în viaţa de zi cu zi. Adăugarea acestui modul practic la conţinutul academic al programei şcolare obligatorii reprezintă şansa unei apropieri benefice a şcolii de viaţa reală, menită să asigure succesul tinerilor în profesie şi în viaţă.

„Suntem conştienţi de rolul pe care îl avem de a contribui la îmbunătăţirea pe termen lung a calităţii vieţii, iar primul pas este educaţia financiară. Un comportament financiar sănătos în condiţiile existenţei unor riscuri financiare inevitabile în orice societate este bine să fie dobândit cât mai de timpuriu. ABC Asigurări este un proiect generos, iar voluntarii noştri implicaţi sunt profesionişti în domeniul asigurărilor de viaţă şi au abilităţi de a transmite mai departe informaţii de calitate copiilor beneficiari ai acestui program.” spune Florina Vizinteanu, Preşedinte Directorat BCR Asigurări de Viaţă VIG.

 

BCR Asigurări de Viaţă Vienna Insurance Group este unul dintre liderii pieţei de asigurări de viaţă din România. Alegerea asigurării de viaţă reprezintă o decizie importantă pentru oricine. Compania oferă consultanţă specializată şi soluţii individualizate care îi ajută pe clienţi să ia cea mai bună decizie pentru viitorul lor financiar. Pentru detalii, accesaţi www.bcrasigviata.ro.

Junior Achievement România este cea mai mare şi cea mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială. În România, programele JA de tip learning by doing  sunt urmate anual de peste 150.000 de elevi din 1.000 de instituții de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu instituţiile de învăţământ şi sunt susţinute financiar de către comunitatea de afaceri. Pentru detalii, accesaţi www.jaromania.org.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.