Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

0002 | birdville – Spectacol de dans contemporan

0
  • Coregraf: Simona Deaconescu
  • Dansatori: Răzvan Stoian, Denis Bolborea, Galea Bobeicu, Alexandra Bălașoiu, Dragoș Istvan Roșu
  • Multimedia & Platforme Interactive: KOTKI Visuals
  • Sound design: Denis Bolborea
  • Fotograf: Vlad Brăteanu
  • Producător: Tangaj Dance
  • Co-producători: Asociația 4Culture, Life Long Burning și Battery Dance Company New York

Corpul nostru este o arhivă în continuă evoluție, care încă prezintă mistere legate de eficiență și perisabilite. Este, probabil, cel mai tehnologic lucru pe care îl cunoaștem. Cu fiecare pas pe care îl facem construim o parte din univers și, de fiecare dată când ne mișcăm, schimbăm lumea. Pe măsură ce începem să înțelegem aceste procese, realizăm că suntem dansați ca parte a unei organizații de activități ai cărei autori nu suntem noi. Camera 0002 este populată de dansatori hibridizați, îmbrăcați cu corpuri augumentate, care trăiesc într-o lume virtuală creată și organizată independent de dorința lor.

afis birdville

Acest spectacol s-a concretizat de-a lungul anului 2014, în urma a două rezidențe artistice, la WASP — Working Art Space & Production și în studiourile Battery Dance din New York. O feerie tehnologică interactivă care vorbește despre dorința de îmbunătățire și fragilitate, 0002_birdville este o nouă cameră virtuală, care face parte din proiectul serial lansat de Tangaj Dance în 2013, prin Camera 0001_Fabrica de vise.

Spectacolul 0002 | birdville a avut premiera in cadrul editiei a 9-a eXplore dance festival.

Simona Deaconescu (născută în 1987) este creatoarea spectacolului Camera 0001_Fabrica de Vise, coregraful și regizorul scurtmetrajului de dans Silent Places (în colaborare cu Oleg Mutu). De asemenea, se implică activ în dezvoltarea dansului contemporan din România și a artelor conexe, în trecut coordonând proiecte precum ADN (Revista Online de Dans), Cartierul de Dans și ALT-Concurs Național de Coregrafie. În prezent face parte din echipa Platforma X, proiect destinat artiștilor new media, prezentat la WASP, în preambulul eXplore Dance Festival #9.

HOME

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.