0002 | birdville – Spectacol de dans contemporan, coregrafia Simona Deaconescu | Vineri, 20 martie, ora 19:30

0

Corpul nostru este o arhivă în continuă evoluție, care încă prezintă mistere legate de eficiență și perisabilite. Este, probabil, cel mai tehnologic lucru pe care îl cunoaștem. Cu fiecare pas pe care îl facem construim o parte din univers și, de fiecare dată când ne mișcăm, schimbăm lumea. Pe măsură ce începem să înțelegem aceste procese, realizăm că suntem dansați ca parte a unei organizații de activități ai cărei autori nu suntem noi. Camera 0002 este populată de dansatori hibridizați, îmbrăcați cu corpuri augumentate, care trăiesc într-o lume virtuală creată și organizată independent de dorința lor.

birdville@wasp
Coregrafa Simona Deaconescu, recent întoarsă de la Viena, unde a beneficiat de o bursă danceWEB, își continuă seria de spectacole interdisciplinare care cercetează dezvoltarea dansului în raport cu știința. Acest spectacol s-a concretizat de-a lungul anului 2014, în urma a două rezidențe artistice, la WASP — Working Art Space & Production și în studiourile Battery Dance din New York. O feerie tehnologică interactivă care vorbește despre dorința de îmbunătățire și fragilitate, 0002_birdville este o nouă cameră virtuală, care face parte din proiectul serial lansat de Tangaj Dance în 2013, prin Camera 0001_Fabrica de vise.
Spectacolul 0002 | birdville a avut premiera in cadrul editiei a 9-a eXplore dance festival.

Simona Deaconescu (născută în 1987) este creatoarea spectacolului Camera 0001_Fabrica de Vise, coregraful și regizorul scurtmetrajului de dans Silent Places (în colaborare cu Oleg Mutu). De asemenea, se implică activ în dezvoltarea dansului contemporan din România și a artelor conexe, în trecut coordonând proiecte precum ADN (Revista Online de Dans), Cartierul de Dans și ALT-Concurs Național de Coregrafie. În prezent face parte din echipa Platforma X, proiect destinat artiștilor new media, prezentat la WASP, în preambulul eXplore Dance Festival #9.
http://tangajdance.com/

Coregraf: Simona Deaconescu
Dansatori: Răzvan Stoian, Denis Bolborea, Galea Bobeicu, Alexandra Bălașoiu, Dragoș Istvan Roșu
Multimedia & Platforme Interactive: KOTKI Visuals
Sound design: Denis Bolborea
Fotograf: Vlad Brăteanu
Producător: Tangaj Dance
Co-producători: Asociația 4Culture, Life Long Burning și Battery Dance Company New York

Spectacol finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, programul “București 555”, ca parte a proiectului Camera 0002_Dance to Kinect.

Acest proiect este finanţat, în parte, prin contribuția generoasă a poporului american prin Departamentul de Stat al Statelor Unite. Conținutul cade în responsabilitatea Tangaj Dance și nu reflectă în mod necesar opiniile Departamentului de Stat al SUA sau ale Guvernului American.

Informații utile:
Rezervari bilete: contact@waspmagazine.com
Prețuri bilete: 25 RON / 15 RON – elevi și studenți
WASP-erii beneficiază, pe durata atelierelor la care sunt înscriși, de acces liber în baza rezervărilor și în limita locurilor disponibile.

Mai multe informații despre WASP-er PASS și Programul de formare în domeniul Artelor Performative Contemporane, GROWASP: http://waspmagazine.com/growasp/
https://www.facebook.com/events/720106468105238/

Informații utile:
http://waspmagazine.com/despre-noi/
Programul lunii martie la WASP:
http://waspmagazine.com/calendar/

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează