0001 | Fabrica de vise @ Centrul Național al Dansului București

0

După o pauză de mai bine de jumătate de an, spectacolul care a zdruncinat publicul iubitor de dans din România se joacă din nou la CNDB – Sala Stere Popescu, vineri 3 aprilie, de la ora 19:30.

unnamed

Spectacolul a fost realizat în vara anului 2013 la Centrul Național al Dansului București, ca un laborator de colaborare artistică între coregraful Simona Deaconescu, videograficianul Codrin Iftodi și compozitorul Rolf Ono. De atunci a fost prezentat de CNDB în cadrul stagiunilor de spectacole și în Romanian Dance Showcase 2014. Spectacolul a fost prezentat de asemenea la Teatrul Maghiar de Stat – Cluj, FFE – Festivalul Filmului European, Downtown Dance Festival #33 – New York, etc.

„Camera 0001 | Fabrica de vise” este primul episod dintr-o serie de spectacole multimedia care pun dansul într-o relație interdependentă cu știința și tehnologia. Mai mult, a pus bazele unui colectivului artistic – Tangaj Dance, care creează și dezvoltă spectacole și filme de dans, proiecte de formare profesională și programe interdisciplinare în România, Europa și SUA.

Descriere spectacol:

Performanța fizică exagerată este pusă într-o ecuație liniară progresivă cu imagini virtuale, siluete chroma distorsionate în negativ, raze X, cardiograme ale corpului în mișcare și un soundtrack psihotic cu scopul de a crea o imagine sinergică. Fabrica de vise este populată de corpuri evoluate, alterate de boom-ul informațional. Muncitorii ei reacționează la senzații vizuale și auditive preluate din rețelele de socializare și televiziune, procesul lor cognitiv este industrializat, visele lor personale devin o poveste colectivă. Cele 40 de minute de experiență senzorială îi prezintă într- un conflict marcat de dorința de a părăsi un sistem de îndobitocire în masă.

Ecouri în presă:

„…m-am vindecat cu adevărat de melancolie urmărind spectacolul realizat de Simona Deaconescu, Camera 0001/ Fabrica de vise, prezentat la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti. Contrastul cu ce văzusem anterior, m-a ajutat să-mi reamintesc ce mare influenţă are asupra spectatorului participarea la o creaţie de calitate, care îl revigorează, în primul rând spiritual, dar şi ca stare de bine, generală…”
Liana Tugearu / Romania Literara / romlit.ro

„Fericirea și-a schimbat domiciliul – nu mai e de găsit în Strada Speranței, la parter. Poate stătea acolo doar cu viză de flotant sau poate așa e ea, nestatornică. În Camera 0001[ …] fericirea își alege singură rolurile. Prinși într-un miraj al propriilor iluzii, dansatorii oscilează constant între vis și realitate, călcând adesea în ”pătratul fericirii”, bucata a unui șotron imaginar în care cercurile și toate recurențele au fost anihilate. Tot ce a rămas e liniar, cursiv și singurele sinusoide aparțin trupurilor mercenare.”
Maria Comandaşu / postmodern.ro

„Iată că se poate! Pentru cine încă nu crede că dansul cu adevărat valoros mai are o șansă reală să aibă un public numeros. Și iată că se poate să dansăm. Frumos, curat, variat, versatil, emoționant, sincer, intens.”
Roxana Marin / redballerina.com

Distribuție:

Spectacol de dans contemporan realizat de Simona Deaconescu
Dansatori: Răzvan Stoian, Denis Bolborea, Irina Ștefan, Alexandra Bălășoiu, Alexandru Bordea, Simona Deaconescu
Videografică: Codrin Iftodi
Muzică: Rolf Ono
Concept lumini: Cătălin Nicolescu

O producție Tangaj Dance, finațată de Administrația Fondului Cultural Național, realizată în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Cumpără bilete: https://www.tomtix.ro/471
Prețuri bilete: 25 RON / 15 RON – elevi, studenți, pensionari

Locație:
Centrul Național al Dansului București, Bulevardul Mărășești 80-82

Participă la evenimentul de facebook:
https://www.facebook.com/events/1025170287497744/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.