„Meditatia si viata cotidiana” – lansare de carte 12 septembrie 2011, Carturesti Verona

0

Editura Herald si Centrul de Inalte Studii Tibetane – Elvetia
Va invita la un eveniment de exceptie:

Lansare de carte

Geshe Rabten, „Meditatia si viata cotidiana”

 

Invitati:

Gonsar Tulku Rinpoche – Director spiritual al Centrului de inalte Studii Tibetane din Mont Pelerin (Elvetia)
Rabten Tulku Rinpoche – Centrul de inalte Studii Tibetane din Mont Pelerin (Elvetia)
Venerabilul Yeshe Zampo – Calugar la Manastirea Rabten Choeling (Elvetia)
Mircea Costin Glavan – traducator
Aurelian Scrima – directorul Editurii Heral

Moderator: Igor Mocanu (PR Executiv – Editura Herald) 

Data: Luni, 12.09.2011
Ora: 17h00
Libraria Carturesti Verona
Str. Arthur Verona 13-15, Sector 1, Bucuresti

GESHE RABTEN RINPOCHE s-a nascut in Tibet in 1920 si a fost un Maestru de meditatie deplin realizat. in 1964 devine unul din asistentii de filozofie ai S.S. Dalai-Lama. A scris un numar mare de carti importante asupra Dharmei.

 

 

El a fondat in Europa mai multe centre unde se studiaza buddhismul tibetan: Rabten Choeling in Elvetia, Tashi Rabten in Austria, Ghe Phel Ling in Italia, Centrul Tibetan in Germania. Se poate spune, pe drept cuvânt, ca Geshe Rinpoche a fost principalul fondator al unei traditii pure si complete a Dharmei in Europa.

Cartea de fata cuprinde doua invataturi de mare insemnatate: „Starile constiintei” si „Meditatia si viata cotidiana”. Starile constiintei trateaza despre unul dintre subiectele cele mai importante ale buddhismului. Mintea sau constiinta nu este o simpla tema comuna religiilor si filozofiilor, ci reprezinta, de fapt, punctul central al tuturor trairilor noastre, insasi caracteristica ce distinge fiintele de restul fenomenelor existente. Cea de a doua parte a volumului, Meditatia si viata cotidiana, contine instructiuni indispensabile tuturor celor care doresc sa se dedice in mod serios practicii meditatiei. Gratie maiestriei sale pedagogice, Gueshe Rabten a creat o metoda clara si accesibila, la indemâna oricarei persoane ce se dedica practicii.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează