„Meditatia si viata cotidiana” – lansare de carte 12 septembrie 2011, Carturesti Verona

0

Editura Herald si Centrul de Inalte Studii Tibetane – Elvetia
Va invita la un eveniment de exceptie:

Lansare de carte

Geshe Rabten, „Meditatia si viata cotidiana”

 

Invitati:

Gonsar Tulku Rinpoche – Director spiritual al Centrului de inalte Studii Tibetane din Mont Pelerin (Elvetia)
Rabten Tulku Rinpoche – Centrul de inalte Studii Tibetane din Mont Pelerin (Elvetia)
Venerabilul Yeshe Zampo – Calugar la Manastirea Rabten Choeling (Elvetia)
Mircea Costin Glavan – traducator
Aurelian Scrima – directorul Editurii Heral

Moderator: Igor Mocanu (PR Executiv – Editura Herald) 

Data: Luni, 12.09.2011
Ora: 17h00
Libraria Carturesti Verona
Str. Arthur Verona 13-15, Sector 1, Bucuresti

GESHE RABTEN RINPOCHE s-a nascut in Tibet in 1920 si a fost un Maestru de meditatie deplin realizat. in 1964 devine unul din asistentii de filozofie ai S.S. Dalai-Lama. A scris un numar mare de carti importante asupra Dharmei.

 

 

El a fondat in Europa mai multe centre unde se studiaza buddhismul tibetan: Rabten Choeling in Elvetia, Tashi Rabten in Austria, Ghe Phel Ling in Italia, Centrul Tibetan in Germania. Se poate spune, pe drept cuvânt, ca Geshe Rinpoche a fost principalul fondator al unei traditii pure si complete a Dharmei in Europa.

Cartea de fata cuprinde doua invataturi de mare insemnatate: „Starile constiintei” si „Meditatia si viata cotidiana”. Starile constiintei trateaza despre unul dintre subiectele cele mai importante ale buddhismului. Mintea sau constiinta nu este o simpla tema comuna religiilor si filozofiilor, ci reprezinta, de fapt, punctul central al tuturor trairilor noastre, insasi caracteristica ce distinge fiintele de restul fenomenelor existente. Cea de a doua parte a volumului, Meditatia si viata cotidiana, contine instructiuni indispensabile tuturor celor care doresc sa se dedice in mod serios practicii meditatiei. Gratie maiestriei sale pedagogice, Gueshe Rabten a creat o metoda clara si accesibila, la indemâna oricarei persoane ce se dedica practicii.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.