Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„MALLtilingvism – Voci şi Culoare”

0

„MALLtilingvism – Voci şi Culoare”: eveniment de promovare a limbilor străine adresat publicului larg

Pe 25 septembrie, între orele 14.00 şi 18.00, la Băneasa Shopping City, va avea loc evenimentul cultural „MALLtiligvism – Voci si culoare” care celebrează importanţa şi frumuseţea învăţării limbilor străine prin momente artistice de teatru, dans şi muzică, cu ocazia a zece ani de existenţă în Europa a Premiilor European Language Label (Eticheta lingvistică europeană), precum şi a celei de-a zecea aniversări a Zilei Europene a Limbilor Străine. Organizatori sunt Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României şi Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP).

Acesta va fi mai mult decât un eveniment de celebrare: este o ocazie de a descoperi noile priorităţi în domeniul educaţiei lingvistice şi de a observa evoluţia în tehnicile de învăţare a limbilor străine. Educaţia în acest sens dărâmă bariere, deschide oportunităţi, apropie oamenii”, subliniază domnul Niculae Idu, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Noi credem că lucrurile minunate se întâmplă atunci când oameni din lumi diferite, cu viziuni şi experienţe diferite, se abordează reciproc pentru a comunica. Acţiunea noastră chiar asta va oferi celor prezenţi: ocazia să fie împreună, să comunice şi să înveţe unul de la celălalt, indiferent de limba vorbită, de religie, culoare politică, cultură, structură socială”, precizează doamna Monica Calotă, Director ANPCDEFP.

În cadrul evenimentului, vor avea loc şi cursuri de limbi străine (rusă, macedoneană, greacă, arabă, germană, italiană, japoneză şi altele), jocuri de improvizaţie lingvistică, concursuri pe teme lingvistice, proiecţii de filme.

Vorbitorii invitaţi la eveniment sunt oficiali din partea Reprezentanţei Comisiei Europene în România, ANPCDEFP şi Departamenului pentru Relaţii Interetnice al Guvernului.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Centrului European pentru Limbi Moderne al Consiliului Europei, Delegaţiei Walonie – Bruxelles, Băneasa Shopping City şi elefant.ro.

Context

Lansat oficial în anul 1999 de către Comisia Europeană, European Language Label (Eticheta lingvistică europeană) este un premiu care încurajează iniţiativele în materie de predare şi învăţare a limbilor străine, prin recompensarea tehnicilor inedite de predare, prin difuzarea informaţiilor referitoare la acestea şi prin promovarea bunelor practici. Premiul se adresează tuturor tipurilor de educaţie şi formare, indiferent de vârstă sau de metodele utilizate, fiind acordat anual celor mai inovatoare proiecte destinate învăţării limbilor străine, elaborate în fiecare dintre ţările participante. Sub coordonarea Comisiei Europene, procedura de decernare este administrată de statele membre, ale căror jurii naţionale decid asupra criteriilor de selecţie detaliate. În România, această acţiune este promovată de ANPCDEFP. În perioada 2001-2011, premiul a fost acordat unui număr de 80 de proiecte lingvistice, implementate de instituţii private şi de stat, pe întreg teritoriul ţării.

Ziua Europeană a Limbilor Străine este celebrată în fiecare an pe 26 septembrie, începând din 2001, la iniţiativa Consiliului Europei. Obiectivele evenimentelor organizate în întreaga Europă pentru a celebra această zi sunt: sensibilizarea publicului din Europa faţă de plurilingvism, cultivarea diversităţii culturale şi lingvistice, precum şi încurajarea învăţării limbilor străine de către toţi europenii, la şcoală sau în afara acesteia.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.