„Cuprins”, un proiect educaţional. Împrumuți o carte și lași alta în schimb!

1

Artwe începe înscrierile pentru sesiunea de workshop-uri şi ateliere educaţionale ce va avea loc pe 5 noiembrie, la Atelierul de Producţie, cu prilejul lansării proiectului „Cuprins”.

Prin aceată iniţiativă, Artwe doreşte să pună bazele unei comunităţi de cititori în care lectura să joace un rol important în viaţa consumatorului de cultură urbană. Astfel, evenimentul deansare se va desfăşura pe parcursul întregii zilei, prima parte urmand a fi dedicatat persoanelor şi/sau organizaţiilor ce au acelaşi obiectiv de a promova cultura prin mijloace de învăţare nonformală, iar seara va fi rezervata unui party cu trupe romanesti.

Participanţii sunt invitaţi să propună metode inedite de educaţie nonformală, punând accentul pe caracterul participativ şi experenţial şi stabilind obiective clare de învăţare. De asemenea, aplicaţiile propuse vor trece prin filtrul creativităţii şi al interacţiunii cu publicul, „Cuprins” reprezentând în sine un mijloc de educaţie nonformală. Accesul publicului la atelierele selectate se va face gratuit.

Pentru a putea participa cu ideile lor de ateliere, workshop-uri sau alte metode de învăţare, la evenimentul de lansare „Cuprins”, ONG-urile şi persoanele interesate pot aplica cu un mail la adresa hello@artwe.ro, până pe 12 octombrie. În mail vor fi specificate atât numele organizaţiei sau al persoanelor care se vor implica in proiect, precum şi metodele de învăţare utilizate, cu o descriere detaliată a fiecărei activităţi pe care o vor desfăşura.

“Cuprins” este un proiect menit să crească  interesul pentru citit şi să faciliteze accesul publicului larg la diferite medii culturale și informaționale. Astfel, începând cu luna noiembrie, în locaţiile LaScena, Shift, GodotTeatruCafe, GreenTea şi în mansarda celor de la Incubator107 iubitorii de lectură vor avea la dispoziţie biblioteci Artwe în care se vor regăsi aproximativ 800 de titluri din diverse domenii de activitate. Sistemul de împrumut funcţionează după o singură regulă: oricine poate împrumuta o carte atâta timp cât va lăsa alta în schimb. Titlurile împrumutate vor putea fi lăsate ulterior în oricare dintre locaţiile partenere.

„Cuprins” este un proiect iniţiat de Asociaţia Artwe cu sprijinul Atelierul de Producţie, Shift, LaScena, GodotTeatruCafe, GreenTea şi Incubator107.

Mai multe detalii: www.artwe.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.