Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Ceramic rendez-vous”

0

Luni, 12 decembrie 2011, de la ora 19.00, vă invităm la vernisajul expoziţiei „Ceramic rendez-vous” care va avea loc la Galeria Galateea, de pe Calea Victoriei, nr. 132, Bucureşti. Această expoziţie, care va putea fi vizitată în perioada 12 decembrie 2011 – 16 ianuarie 2012, marchează un nou început. Astfel, aceasta devine prima galerie de artă ceramică contemporană din România, urmând ca, din anul 2012, spaţiul să fie inclus în circuitul expoziţional internaţional. Prima expoziţie va cuprinde lucrări de ceramică semnate de Arina Ailincăi, Bianca Boeroiu, Cristina Bolborea, Adela Bonaţ, Vasile Cercel, Gherghina Costea, Georgiana Cozma, Marta Jakobovits, Romana Mateiaş, Aniela Ovadiuc, Monika Pădureţ, Cristina Popescu Russu, Ioana Şetran, Simona Tănăsescu. Critic de artă: Aurelia Mocanu. Curator expoziţie: Cristina Popescu Russu. Coordonatori proiect: Gherghina Costea, Georgiana Cozma, Romana Mateiaş, Aniela Ovadiuc, Adela Bonaţ. Manager proiect: Cristina Popescu Russu. Un eveniment organizat de Uniunea Artiştilor Plastici din România împreună cu Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi Primăria Municipiului Bucureşti.


Istoric
galerie:
În anul 1953, Uniunea Artiştilor Plastici din România primeşte în folosinţă spaţiul, totalizând 45 mp, pentru o sală de expoziţii.
În 1955, arh. Eugen Vernescu îl amenajează, destinându-l expoziţiilor de pictură şi sculptură. În 1975, arh. Mircea Coradino îi modifică spectaculos interiorul şi faţada, iar criticii de artă Mihai Ispir şi Mihai Drişcu îl numesc Galeria Galateea.

Concept:
Galeria Galateea are ca scop promovarea artei ceramice contemporane româneşti prin dezvoltarea de parteneriate şi colaborări cu galerii şi centre internaţionale de profil.

Programul expoziţional este coordonat de grupul de artişti care a avut iniţiativa acestui demers şi şi-a propus să creeze în galerie:
–    un spaţiu de lansare şi promovare a tinerilor ceramişti, de prezentare a artiştilor consacraţi, dar şi de omagiere a maeştrilor;
–    un loc ideal pentru întâlniri şi dezbateri privitoare la perspectivele artei ceramice în context internaţional şi la noile concepte în relaţia ceramicii cu alte domenii ale artelor vizuale;
–    un spaţiu viu, generator de dialog între artişti şi public, menit să facă înţeleasă, cunoscută, şi apreciată această fascinantă artă a focului.

Amplasată pe Calea Victoriei, la nr. 132, Galeria Galateea se bucură de o locaţie strategică, integrabilă într-un traseu turistic cu repere culturale importante: Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Colecţiilor de Artă, Universitatea Naţională de Arte, Muzeul Naţional George Enescu, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Istorie şi Piaţa Victoriei, aflată în proximitatea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Muzeului de Istorie Naturală Grigore Antipa şi Muzeului Geologic.

Program galerie:
marţi-vineri: 12.00-20.00
sâmbătă: 11.00-19.00
duminică, luni: închis

Adresă: Calea Victoriei nr. 132, 010094 – Bucureşti, România

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.