Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul producător de energie din Europa de Est admis pe platforma Carbon Trade Exchange

0

KDF Energy devine primul producător de energie din Europa de Est admis pe platforma Carbon Trade Exchange

KDF Energy, compania românească lider în tranzacţiile cu certificate de emisii de gaze cu efect de seră pe piaţa din România, Bulgaria și Grecia, este primul producător de energie din Europa de Est admis pe Carbon Trade Exchange (CTX) – cea mai importantă platformă de tranzacționare internațională reglementată pe piața voluntară. KDF Energy s-a alăturat, astfel, celor câteva sute de companii membre CTX din 28 de țări care cumpără și vând anual credite de carbon în valoare totală de aproximativ două miliarde de dolari. „Sperăm că inițiativa KDF Energy de a face demersurile necesare includerii pe platforma CTX va reprezenta un model de urmat și pentru alte companii est-europene de a susţine piaţa spot voluntară a creditelor de carbon”, declară Ben Stuart, Directorul de Strategie pe Carbon pentru CTX.

Dobândirea statutului de membru al Carbon Trade Exchange se înscrie în strategia KDF Energy de a oferi clienților săi posibilitatea efectuării de tranzacţii cu produse financiare pe piaţa europeană printr-un acces direct și rapid pe cele mai mari platforme electronice din lume.

 

„Scopul nostru este acela de a fi lider în comercializarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră în Europa de Est, un renumit dezvoltator de proiecte care valorifică energia regenerabilă, furnizor de electricitate, trader de energie şi certificate verzi în România. Considerăm Carbon Trade Exchange drept un mijloc eficient de tranzacționare pentru diverse produse şi instrumente financiare. Obiectivul CTX în ceea ce priveşte noile pieţe emergente la nivel global şi determinarea sa în ceea ce priveşte asigurarea unei pieţe spot complet electronice o diferenţiază de alţi jucători bursieri”, declară George Brăiloiu, Director General al companiei KDF Energy.

 

KDF Energy  se află, în prezent, în plin proces de dezvoltare a propriilor capacităţi de producţie de electricitate din resurse regenerabile. Proiectele companiei includ trei parcuri eoliene în Limanu (Dobrogea): două cu o putere totală instalată de 57 MW (“Wind Power”) și al treilea – de 24 MW (“Black Sea”). La acestea se adaugă o centrală electrică în cogenerare pe biomasă de 4,2 MW la Horezu (județul Vâlcea). Din septembrie 2012, compania românească investește în proiectul POS CCE „Valorificarea resurselor regenerabile de energie prin investiție în centrala electrică pe biomasă în orașul Horezu, Vâlcea”, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri. Proiectul va fi implementat în localitatea Horezu pe o durată de 30 de luni.

Includerea KDF Energy  pe platforma globală electronică  de tranzacționare a creditelor de carbon, Carbon Trade Exchange, a avut loc cu ocazia celei de-a X-a ediții a CARBON EXPO, cea mai mare conferință din lume dedicată pieței carbonului și trendurilor de piață, care s-a desfășurat în intervalul 29 – 31 mai în Barcelona (Spania), reunind 220 de speakeri și 2.500 de participanți preocupați de combaterea schimbărilor climatice.

 Tranzactii certificate de carbon

Despre KDF Energy:

KDF Energy este lider în tranzacţiile cu certificate de emisii de gaze cu efect de seră pe piaţa din România, Bulgaria si Grecia, extinzându-şi activitatea în sectorul producţiei de energie verde, furnizării de electricitate, comercializării de certificate verzi şi energie. Sediul central al societăţii este situat în Bucureşti, iar din anul 2009 s-a extins prin deschiderea filialelor locale în Grecia (Atena) şi Bulgaria (Plevna).

 

KDF Energy are un portofoliu important de clienţi din România, Bulgaria şi Grecia, incluși în EU-ETS (Schema Europeană de Comercializare a Emisiilor de gaze cu efect de seră), dar fără limitare la aceasta. Compania desfăsoară relații de colaborare externă cu instituţii financiare, fonduri de carbon şi brokeri internaţionali specializaţi şi alţi parteneri străini, precum Carbon Trade Exchange.

Cu peste cincisprezece ani de experienţă în domeniul energiei, echipa sa oferă servicii complexe, care plasează KDF Energy în topul celor mai importante societăţi comerciale care tranzacţionează certificate de emisii de CO2, certificate verzi si energie din Europa Centrală şi de Est.

Despre Carbon Trade Exchange:

Carbon Trade Exchange este o platformă globală electronică de tranzacționare, care deserveşte atât pieţele reglementate, cât şi pieţele voluntare de carbon.

Cu acoperire globală permanentă, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, conectată electronic la toate registrele importante, CTX asigură preţuri în timp real şi achiziţie pentru fiecare credit de carbon. La acestea se adaugă posibilitatea efectuării de plăți electronice către orice bancă şi o piaţă de desfacere angro de încredere pentru companiile, brokerii, instituțiile financiare şi producătorii de carbon care vor să cumpere sau să vândă certificate de carbon.

Carbon Trade Exchange are sediul central situat în Sydney (Australia), dar și un birou în Londra şi, în curând, încă unul în San Francisco. Clienţii CTX din 28 de ţări beneficiază de asistenţă din partea unei echipe de management dinamice şi cu o vastă experienţă, susţinută de un Consiliu de Administraţie global, condus de Wayne Sharpe, finanţatorul şi directorul general.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.