Premiul I la Simpozionul internaţional pentru reducerea impactului şi exploatarea asteroizilor

0

Veşti bune din spaţiu! Şi din Statele Unite de unde aflăm că cercetătorul Virgiliu Pop de la Agenţia Spaţială Română a reuşit să obţină premiul I la Simpozionul internaţional pentru reducerea impactului şi exploatarea asteroizilor.

Potrivit gandul.info simpozionul internaţional pentru reducerea impactului şi exploatarea asteroizilor, s-a desfăşurat în perioada 4-6 aprilie la College Station, Texas, SUA.

Virgiliu Pop susţine că o posibilă soluţie la problema evitării impactului ar fi implicarea firmelor private. „Asteroizii sunt atât o sursă de bogăţii minerale, cât şi un pericol pentru viaţă pe Terra. Firmele private, odată lăsate să exploateze bogăţiile spaţiului pentru profit, vor cataloga asteroizii periculoşi mult mai bine decât orice organism guvernamental, iar prin exploatarea lor vor reuşi să reducă, dacă nu chiar să elimine, pericolul”, a declarat Virgiliu Pop.

Cercetătorul a condus prima misiune românească de simulare a unei misiuni pe Marte, desfăşurată în Deşertul Colorado, în perioada 14 – 29 ianuarie 2011.

Mai multe despre aventura celor 6 români AICI.

Sursa: Gandul.info

PS: Multumim Oana Petria pentru informatie!

 

 

 

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează