Premiul I la Simpozionul internaţional pentru reducerea impactului şi exploatarea asteroizilor

0

Veşti bune din spaţiu! Şi din Statele Unite de unde aflăm că cercetătorul Virgiliu Pop de la Agenţia Spaţială Română a reuşit să obţină premiul I la Simpozionul internaţional pentru reducerea impactului şi exploatarea asteroizilor.

Potrivit gandul.info simpozionul internaţional pentru reducerea impactului şi exploatarea asteroizilor, s-a desfăşurat în perioada 4-6 aprilie la College Station, Texas, SUA.

Virgiliu Pop susţine că o posibilă soluţie la problema evitării impactului ar fi implicarea firmelor private. „Asteroizii sunt atât o sursă de bogăţii minerale, cât şi un pericol pentru viaţă pe Terra. Firmele private, odată lăsate să exploateze bogăţiile spaţiului pentru profit, vor cataloga asteroizii periculoşi mult mai bine decât orice organism guvernamental, iar prin exploatarea lor vor reuşi să reducă, dacă nu chiar să elimine, pericolul”, a declarat Virgiliu Pop.

Cercetătorul a condus prima misiune românească de simulare a unei misiuni pe Marte, desfăşurată în Deşertul Colorado, în perioada 14 – 29 ianuarie 2011.

Mai multe despre aventura celor 6 români AICI.

Sursa: Gandul.info

PS: Multumim Oana Petria pentru informatie!

 

 

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.