LSRS solicită în continuare respingerea definitivă a proiectului de exploatare a mineralelor de la Roșia Montană

0

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) reiterează dezacordul total și fără echivoc față de propunerea de exploatare minieră din perimetrul Roșia Montană. LSRS susține mobilizarea civică generală, din țară și din diaspora, împotriva exploatării miniere șisolicităParlamentului României respingerea, prin vot, a proiectului de lege care dă undă verde exploatării. Numai astfel, forul legislativ al țării ar da dovadă de curaj și asumare și ar demonstra că a luat act de poziția zecilor de mii de cetățeni care se exprimă civic în această perioadă, precum și de opinia celor mai respectate grupuri de expertiză cu competență pe această temă din România (Academia Română, Academia de Studii Economice, Comitetul Internaţional al Monumentelor şi Siturilor, Ad Astra ș.a.).

Washington D.C.2

Situația actuală. LSRS își exprimă îngrijorarea cu privire la Hotărârea Parlamentului României privind constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru avizarea Proiectului de lege privind exploatarea din perimetrul Roşia Montană, considerând-o ca semn al unei atitudini ezitante în fața unei decizii care se impune cu necesitate: respingerea acestui proiect de lege și luarea măsurilor adiacente de respingere a acordului de mediu pentru proiectul minier, de interzicere a mineritului cu cianuri în România si de includere a Roșiei Montane în Patrimoniul UNESCO.

Ce urmează. Prin intermediul echipei centrale și a celor 30 de filiale din toată lumea, LSRS va continua campania de mobilizare civică a tinerilor din țară și din diaspora, a organizațiilor de studenți și absolvenți din țară și de peste hotare, precum și a grupurilor de expertiză din domeniul economic, energetic, turistic și de mediu cu care colaborează în prezent. LSRS nu își va înceta activitatea în această direcție până când dosarul privind exploatarea perimetrului „Roșia Montană” nu va fi închis – prin respingere – definitiv și irevocabil.

În joc, viitorul României. Facem, în continuare, apel la solidaritatea si unitatea organizațiilor neguvernamentale, de studenți și de tineret, din țară și din diaspora, cerându-le să își continue mobilizarea pe care au demonstrat-o exemplar de-a lungul a mai bine de trei săptămâni de manifestări civice pașnice în toată lumea. România aparține tinerei generații; este datoria noastră să îi protejăm viitorul.

 LSRS Italia

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează