EVENIMENT ISTORIC: prima croazieră cu îmbarcare din Portul Constanța, dupa 70 de ani!

0

Eveniment istoric pentru turismul românesc: prima croazieră cu îmbarcare din Portul Constanța, dupa 70 de ani!

Sâmbătă, 27 septembrie, a avut loc un eveniment istoric pentru portul din Constanța: nava italiană de croaziere MSC Musica a îmbarcat primii pasageri români direct din România, după o perioadă de 70 de ani în care navele doar au operat escale în portul românesc. 

Începând din această toamnă, prin parteneritul dintre agenția de turism Aerotravel și linia italiană de croaziere MSC Cruises, românii vor putea pleca în croaziere direct din țara noastră. Până în acest an îmbarcarea s-a făcut doar din porturi precum Civitavecchia, Genova, Veneţia, Bari, Napoli  în Italia, Copenhaga în Danemarca, Kiel în Germania, Marsilia în Franţa sau Barcelona, Spania.

94 de pasageri s-au îmbarcat vineri pe nava MSC Musica pentru o călătorie de 11 nopţi pe itinerariul: Constanţa-Gythion-Veneţia-Katakolon-Istanbul-Yalta-Odessa-Constanţa. Evenimentul a fost marcat printr-o conferință de presă organizată de agenția de turism Aerotravel, agenția parteneră MSC Cruises, care a încheiat contractul pentru îmbarcări din Constanța și prin intermediul căreia pot fi achiziționate pachetele de călătorie.

Ne bucurăm că am putut să facilităm accesul pasagerilor români la croaziere. Aerotravel este “preferred seller” al MSC Cruises încă din 2009, când am început vânzarea de pachete de călătorie pe navele italiene. De atunci am înregistrat o creștere exponențială a numărului de pasageri de la an la an. Pornind de la aceste date le-am pus în vedere partenerilor nostril italieni  potențialul pe care îl oferă România ca piață de vânzare pentru croaziere și ne bucurăm că au acceptat provocarea noastră de a transforma Constanța în port de îmbarcare, nu doar de escala” declară Antonio Nițu, Director General Aerotravel Lufthansa City Center.

Nava MSC Musica a fost lansată la apa în iunie 2006, are o lungime de 294m, 1275 cabine (la capacitate maximă 3013 pasageri), 13 lifturi, 4 restaurante, 15 baruri, casino, teatru, internet cafe, teren de tenis, 3 piscine, 4 băi spa, 1160 metri pătraţi de Spa. In aceasta toamna agentia de turism Aerotravel Lufthansa City Center va mai opera inca doua curse cu plecare din Constanta, prima in 8 octombrie, tot de 11 nopti, pe ruta Constanţa-Gythion-Veneţia-Katakolon-Istanbul-Yalta-Odessa-Constanţa, si inca una de o durata si pe o ruta mai scurta: de 4 nopti, cu plecare pe 19 octombrie, pe ruta Constanta – Gythion (Sparta) – Venetia. Preturile pentru aceste pachete de calatorie pornesc de la 249 de euro.

MSC Musica Copacabana Pool Area

Prima debarcare în Constanța, 3.000 de turiști străini vor vizita orașul și împrejurimile

Sâmbătă, pe 28 septembrie, au debarcat în portul din Constanța cei 90 de turiști români care s-au îmbarcat din Veneția împreună cu alți 3000 de turiști străini, în prima croazieră cu debarcare în Constanța.

Începând de anul viitor agenția de turism Aerotravel va opera 11 plecări din Constanța și va facilita turiștilor români accesul la croazierele italiene pe mai multe itinerarii. Informații despre acestea vor fi valabile pe site-urile agenției: www.aerotravel.ro și www.ecroaziere.ro.

Odată cu transformare Constanței în port de îmbarcare numărul turiștilor români și străini care vor vizita orașul va crește. În zilele de îmbarcare, turiști străini de pe vas au posibilitatea de a vizita orașul și împrejurimile individual sau în tururi organizate de personalul de la bordul navei și de oficialitățile portuare ale orașului Constanța. Oficialitățile Aerotravel estimează că în decursul anului viitor peste 50.000 de turiști străini vor proveni de pe navele de croazieră, dintre care 33.000 de pe navele MSC operate prin agenția Aerotravel.

În 2014 numărul pasagerilor români care se vor îmbarca pe navele de croazieră, din România sau din alte porturi europene, va ajunge la peste 4.000.

MSC Crociere

Despre Aerotravel Lufthansa City Center

Cu o activitate de peste 16 ani, Aerotravel Lufthansa City Center se afla conform IATA in top 3 agentii de turism din Romania si se distinge prin calitatea serviciilor si inovatia in domeniul produselor turistice. Activitatea Aerotravel Lufthansa City Center se bazeaza pe un portofoliu complet de produse turistice, care include ticketing, sejururi Grecia si Iordania, croaziere pe Mediterana si Marea Neagra, MICE, cazare si rent-a-car.

Aerotravel Lufthansa City Center este in prezent cel mai mare partener al MSC Cruises in Romania, aducand in premiera pe piata Romaneasca croazierele cu imbarcare din Portul Constanta. Ca tour operator, compania isi concentreaza activitatile pe destinatii grecesti precum Skiathos, Lefkada, Parga si Sivota, operate prin zboruri charter.

Departamentul dedicat turismului corporate asigura managementul calatoriilor de afaceri pentru companii de top din Romania, construind cu acestea parteneriate solide, bazate pe servicii de calitate, solutii flexibile si incredere.

Incepand cu anul 2000, erotravel este membru al retelei internationale Lufthansa City Center, care cuprinde 630 agentii de turism in 84 de tari. Cu 8 birouri prezente la nivel national si 110 angajati, Aerotravel a inregistrat in 2012 venituri nete de 32 milioane de euro.

 

Despre MSC Cruises

MSC Cruises este lider de piata in operarea croazierelor in Mediterana, Africa de Sud si Brazilia, avand itinerarii pe toate marile si oceanele lumii. MSC Cruises ofera croaziere in Mediterana pe tot parcursul anului si are un bogat portofoliu de croaziere sezoniere pe marile din nordul Europei, in Oceanul Atlantic, Caraibe, Antilele Franceze, America de Sud si Emiratele Arabe Unite. Moderna flota MSC cuprinde 12 nave: 4 de in Clasa Fantasia (MSC Preziosa, MSC Divina, MSC Splendida si MSC Fantasia), 4 nave din Clasa Musica (MSC Magnifica, MSC Poesia, MSC Orchestra si MSC Musica) si 4 nave din Clasa Lirica (MSC Sinfonia, MSC Armonia, MSC Opera si MSC Lirica). MSC Cruises este prima companie din lume care a primit distincția 7 Golden Pearls, acordata de organismul international de certificare Bureau Veritas, ca recunoastere pentru responsabilitatea fata de mediu si calitatea managementului. MSC detine certificari ISO 9001 si ISO 22000 pentru calitatea si siguranta alimentara a serviciului de catering, atat la bord, cat si pe uscat. Pozitia de lider global aduce insa cu sine si responsabilitati pe masura. Tocmai de aceea, MSC Cruises a lansat în 2009 “Get On Board For Children”, un parteneriat cu UNICEF prin intermediul caruia sustine educatia copiilor si adolescentilor dezavantajati din 126 de comunitati din Brazilia. Pana in prezent, in cadrul parteneriatului au fost stranse 2 milioane de euro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează