Discover Oltenia, singurul film din România realizat de Charlie Ottley exclusiv din fondurile unui ONG, susținut de BRD 

0

Oltenia de sub Munte – Geoparc aspirant UNESCO, urmează să lanseze un documentar de promovare, realizat de către renumitul producător și jurnalist britanic Charlie Ottley. Acest proiect reprezintă singurul film din România realizat de către Charlie Ottley exclusiv din fondurile unui ONG, Asociația Kogayon, proiect susținut de către BRD Groupe Societe Generale. 

Cu o durată de aproximativ 17 minute, filmul, rodul unei munci intense de șase luni, este realizat pentru și alături de comunitate și prezintă patrimoniul natural și cultural foarte variat și bogat al Olteniei de sub Munte. Charlie Ottley, cunoscut pentru proiectele sale de promovare a turismului sustenabil, este și ambasador al Geoparcului, pe care-l prezintă lumii întregi cu cele mai prețioase comori ale sale: rezervații naturale, situri geologice, peșteri, chei, păduri virgine, floră și faună, monumente, tradiții, obiceiuri și oameni ai locului.

Oltenia de sub Munte

Regiunea descrisă reprezintă o diversitate impresionantă de floră și faună, cu un teritoriu acoperit în proporție de 80% pădure, dintre care peste 300 de hectare de păduri virgine. Zona este deopotrivă relevantă din prisma patrimoniului cultural material și imaterial, prin schiturile, bisericile și mănăstirile care sălășluiesc aici de sute de ani, respectiv prin tradițiile, obiceiurile și produsele locale.

Obiectivul principal al geoparcului este asigurarea unei dezvoltări sustenabile, care să permită comunităților locale să prospere independent de intervenția externă, prin promovarea și valorificarea patrimoniului local. Proiectele desfășurate în Oltenia de sub Munte sunt menite să aducă beneficii pe termen lung și să păstreze resursele și potențialul zonei pentru generațiile viitoare.

Avanpremiera și Premiera Filmului

Avanpremiera filmului va avea loc pe 1 iunie, ora 20:30, în teritoriul Geoparcului aspirant UNESCO Oltenia de sub Munte, la Andra’s House din Horezu, un loc emblematic ce face parte din rețeaua de peste 120 de parteneri ai proiectului. Evenimentul este gratuit, deschis publicului larg, și le oferă localnicilor și turiștilor oportunitatea de a descoperi frumusețea și bogăția naturală ale Olteniei de sub Munte, prin lentila realizatorului filmului.

Premiera de la București este programată pe 6 iunie, ora 19:00, la Cinema Muzeul Țăranului Român, în Studioul Horia Bernea și va fi un eveniment cu acces pe bază de invitație.

La ambele evenimente, participanții vor putea interacționa cu echipa care a realizat filmul și cu cea a Asociației Kogayon dedicată Geoparcului aspirant UNESCO Oltenia de sub Munte, vor avea loc discuții despre regiune și proiect și sunt pregătite câteva surprize oltenești.

Oltenia de sub Munte ne așteaptă pe toți la o vizită în geoparcul omonim!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.