Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

cu.podu în Guinness Book! Timișorenii vor să facă cea mai mare construcție din pet-uri din lume!

0

cu.podu în Guinness Book!

cu.podu” este un proiect inițiat de EcoStuff Romania și presupune ridicarea în Timișoara a celei mai mari construcții din pet-uri din lume. Reușita va aduce înscrierea proiectului în Guinness Book.

Recordul precedent a fost stabilit în 2011 în Lituania și a constat într-un brad de Crăciun realizat din 42.000 de pet-uri.

cu.podu.1

Prin încercarea de a doborî actualul record mondial organizatorii își propun să atragă atenția asupra cantității enorme de ambalaje din plastic care ajung în apele din întreaga lume. Acest lucru se datorează în principal depozitării ilegale și necontrolate a deșeurilor în zonele inundabile și în albiile râurilor, în special pe cursurile superioare ale acestora. Aceste deșeuri sunt duse mai apoi de apă în timpul inundațiilor în aval ajungând să polueze aproape toate râurile și lacurile din România și din întreaga lume.

Construirea celui mai mare pod din pet-uri din lume presupune colectarea în prealabil a cel puțin 100.000 de pet-uri, proiectul dovedindu-se mai mare decât se credea inițial. Construcția va fi ridicată între 3 -5 Iunie, urmând ca odată inaugurată de Ziua Mondială a Mediului să fie accesibilă pentru două săptămâni.

În tot acest timp inițiatorii își doresc săa organizeze cât mai multe evenimente conexe – ateliere, workshopuri, concerte, street art etc. EcoStuff îi invită pe toți cei care doresc (asociații sau organizații) să se implice sau să organizeze un astfel de eveniment să le scrie pe office@ecostuff.ro.

Urmărește evoluția proiectului pe Facebook: http://ecostuff.ro/cu-podu

Fiind un proiect unic în lume, de mare anvergură, EcoStuff speră să implice cât mai mulți voluntari, organizații și companii.

Implicarea poate fi făcută în mai multe moduri.

Participă ca voluntar

Organizarea proiectului implică multe direcții, de la arhitectura și design, la comunicare, foto, video și evenimente culturale, dar și construirea propriu-zisă. Inscrie-te voluntar.

Ajută organizatorii să adune cele 100.000 de pet-uri

– adu-le curate, neturtite și cu dop în fiecare zi între orele 18.00 – 20.00 „La Capițe”, vis-a-vis de Universitatea de Vest din Timisoara, începând de Luni 5 Mai.

Fii partener sau sponsor al proiectului.

Organizatorii caută în acest moment o soluție sau un partener pentru realizarea structurii de rezistență a podului precum și una pentru iluminatul artistic al acestuia.

„cu.podu” este susținut până în acest moment de Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, Direcția Apele Române Banat, Căpitănia Portului Timișoara și „La Căpițe”

Site: http://www.ecostuff.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.