Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Branding de țară: un blogger român promovează Delta Dunării în 20 țări europene

0

Inspirat de frumusetea Deltei Dunării, a treia oază de biodiversitate din lume după numărul mare de specii de animale și plante care trăiesc acolo, Doru Panaintescu, un blogger român, a pornit astăzi în expediția deltelor din Europa, ca un demers de promovare a bidoversității Deltei Dunării în cele peste 20 de țări europene pe care le va străbate în expediția sa.

delta

Proiectul <<Deltele Europei>> are un dublu caracter educativ:  în fiecare țară vom avea o miniexpoziție foto destinată localnicilor și vom distribui albume foto cu avifauna Deltei Dunării din România. În plus audiența din mediul online românesc va fi la curent cu lucrurile inedite întâlnite pe traseu în țările în care vom călători și va descoperi în același timp cu noi, prin intermediul rețelelor sociale, tradițiile și obiceiurile pe fiecărui loc”, spune Doru Panaitescu.

Expediția are o componentă educațională puternică: își propune să descopere și să împărtășească cititorilor – atât ai blogului personal, cât și ai celor 20 de bloguri partenere, toate detaliile despre flora și fauna altor delte din Europa, precum și obiceiurile și tradițiile locale ale comunităților întâlnite în drumul său către deltele din Europa: Delta Atmatei (Lituania), Delta Rhonului (Franța), Delta Padului (Italia), Delta Ebrului (Spania), Delta Lumi Drin (Albania), Delta Dunării (România), Delta Ropotamo (Bulgaria) și Delta Nestos (Grecia).

Turul Deltelor este împărțit în cinci expediții separate și a început chiar astăzi, de 1 Mai, primele destinații ale călătorilor noștri fiind două dintre deltele din Estul Europei cel mai puțin vizitate de turiști: Delta Ropotamo (Bulgaria) și Delta Nestos (Grecia).

„Delta Ropotamo se află tot la Marea Neagră, la sud de vechiul oraș Sozopol. Zona este recunoscută pentru fauna sa bogată, așa că mergem într-un habitat natural deltaic înconjurat de o zona tipică de stepă, întrerupt de dune de nisip, dar și de păduri de pin, salcâm, stejar și alte specii mediteraneene. Delta Nestos, situată lângă Insula Thassos, este un alt loc în care ne-am propus să descoperim specii rare de păsări și mamifere, dar aici vom gusta și peștele grecesc, pregătit după rețetele specifice din nordul Greciei “, explică Doru Panaintescu detaliind traseul de est al expediției.

Despre Doru Panaitescu și pasiunea sa pentru Delta Dunării

Doru Panaitescu are o legătură strânsă cu Delta Dunării: născut în Brăila, pe malul fluviului, a fost dintotdeauna pasionat de speciile de păsări din zonă, iar după o lungă perioadă de activitate în domeniul marketingului, s-a dedicat pasiunii lui de a  explora habitatele naturale și a fotografia specii variate de păsări și animale. Astfel, a inițiat pe cont propriu o serie de proiecte menite să promoveze biodiversitatea și frumusețile de neegalat din Delta Dunării. În luna aprilie, în cadrul unui eveniment organizat de Societatea Ornitologică Română, a lansat un ghid pentru urmărirea și recunoașterea speciilor de păsări din Delta Dunării, intitulat „Păsări din Lunca și Delta Dunării”. Printre cititorii care se vor bucura de cartea lui Doru se număra și olimpicii români la biologie de anul trecut.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.