Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociaţia “Ivan Patzaichin – Mila 23” şi Asociaţia de Ecoturism din România lansează parteneriatul pentru natură şi turism

0

Asociaţia “Ivan Patzaichin – Mila 23” şi Asociaţia de Ecoturism din România anunţă lansarea unui parteneriat de promovare a ecoturismului la nivel naţional, pentru dezvoltarea de destinaţii reprezentative.

Cele două organizaţii vor coopera pentru conceperea de programe de ecoturism prin folosirea canotcii, a bicicletei, a calului şi a altor mijloace de deplasare prietenoase cu natura, în zonele naturale din Munţii Carpaţi, Delta Dunării şi bazinul Dunării, sprijinind comunităţile şi promovând identitatea locală.

Cooperarea în proiecte pilot va fi necesară pentru atragerea actorilor locali, a susţinătorilor privaţi şi publici, precum şi de surse de finanţare, cu dorinţa de a oferi modalităţi concrete de a practica un turism lent, responsabil faţă de natură şi cu un impact economic substanţial pentru comunităţile locale. Programele de ecoturism vor avea ca principii folosirea unei infrastructuri dedicate, neintruzive şi ecologice, a resurselor locale culturale şi a eco-gastronomiei.

„Zonele naturale şi locutorii lor sunt bogăţii unice pe care merită să le preţuim mai mult. Turismul eco nu înseamnă o întoarcere în trecut, este un mod inteligent şi modern de dezvoltare având ca principali beneficiari oamenii locului şi tradiţiile”, menţionează Ivan Patzaichin, Preşedintele Asociaţiei “Ivan Patzaichin – Mila 23”.

Centru Rowmania de Ecoturism la Crişan

Prima zonă de acţiune a celor două Asociaţii este Delta Dunării, prin realizarea în parteneriat a unui Centru Rowmania de Ecoturism la Crişan, cu o reţea de trasee, funcţionale începând cu vara anului 2012, model ce va fi replicat şi în alte destinaţii de ecoturism din România.

Ecoturismul – beneficii şi oportunităţi

Cu toate că ecoturismul este o nişă a turismului internaţional, acesta poate oferi beneficii substanţiale ţărilor care reuşesc să-şi promoveze natura şi să diversifice serviciile de calitate specifice ecoturismului. De exemplu, aproape jumătate dintre turiştii germani identifică natura ca principala motivaţie de a călători, această piaţă însumând în jur de 20 de milioane de călătorii anual.

Despre ROWMANIA

Programul Rowmania este gândit de multiplul campion olimpic la canoe, Ivan Patzaichin, ca o campanie naţională având ca scop promovarea mişcării fizice prin folosirea ambarcaţiunilor cu vâsle, pentru o mai bună inţelegere şi interpretare a naturii. Mai multe informaţii despre acest program se găsesc la www.rowmania.ro

Despre Asociaţia “Ivan Patzaichin – Mila 23”

Asociaţia “Ivan Patzaichin – Mila 23” are ca scop realizarea şi promovarea proiectelor de dezvoltare durabilă de interes local şi regional. Asociaţia s-a constituit la iniţiativa lui Ivan Patzaichin şi îşi propune să devină un exponent de succes al conceptului de antreprenoriat social.

Despre Asociaţia de Ecoturism din România (AER)

Asociaţia de Ecoturism din România (AER) a realizat un parteneriat pentru conservarea naturii şi dezvoltarea turismului între asociaţii de turism, asociaţii non-guvernamentale care acţionează în dezvoltare locală şi conservarea naturii, proiecte de conservarea naturii şi agenţii de voiaj. Prin urmare, ideea inovatoare promovata de AER este de a aduce împreună sectorul public şi cel privat într-un parteneriat pentru conservarea naturii şi dezvoltarea durabilă a turismului.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.