3722 de motocicliști au participat în weekend la cea mai mare paradă moto din lume, ce așteaptă acum aprobarea GUINNESS WORLD RECORDS™

0

Separat, peste 300 de posesori de ATV-uri s-au reunit și ei la festivalul CFMOTO DAY 2024

Pe 15 iunie, 3722 motocicliști din toate colțurile țării au participat la „Hai să ne facem auziți”, evenimentul moto care a încercat să doboare recordul mondial pentru cea mai mare paradă moto din lume și care acum așteaptă validarea celor de la Cartea Recordurilor (GUINNESS WORLD RECORDS™).

Dintre cei 3722 de participanți 19% au fost din București, 13% din județul Argeș, urmat în top de Dâmbovița (7%), Vâlcea (6%), Ilfov (5%), dar la linia de start și-au făcut apariția pasionați de motociclete din toate colțurile țării, inclusiv din Iași, Constanța, Timișoara sau Satu Mare. Participanții s-au întâlnit sâmbătă în Parcarea Stadionului Municipal „Nicolae Dobrin” din Pitești, județul Argeș și au parcurs o distanță de 30 de km reunindu-se la final pe platoul Făget, de lângă Mioveni, unde era în desfășurare CFMOTO DAY Adventure Fest 2024.

„Ne bucură faptul că am reușit să reunim atât de mulți pasionați ai acestui mijloc de deplasare într-o singură zi, într-un singur loc. Comunitățile moto de la noi din țară sunt foarte unite, puternice și își doresc să facă toți conducătorii de pe șoselele României conștienți că fiecare dintre noi avem dreptul de a ajunge la destinație în siguranță. Suntem mândri că, am reușit cu ocazia acestui eveniment să avem 0 incidente pe șosea”, spune Sebastian Ivan, director de marketing al CFMOTO România.

Potrivit statisticilor, în 2020 au murit 92 de motociclişti, iar alte 470 de persoane au fost rănite grav în accidente care au implicat motociclete, în timp ce în 2021 au murit 99 de motociclişti, iar alte 331 de persoane au fost rănite grav.

În paralel cu parada moto, la CFMOTO DAY Adventure Fest 2024, festival ajuns la a doua ediție, peste 300 de posesori de ATV-uri s-au reunit pentru a sărbători pasiunea pentru aventură. Toți participanții la parade au avut access gratuit la festival. La festival au participat mii de pasionați de distracție în aer liber și aventură. Pe tot parcursul festivalul nu s-a înregistrat niciun incident care să necesite intervenția autorităților.

„Mulțumim autorităților pentru sprijinul acordat pe perioada paradei moto, dar și în timpul CFMOTO DAY Adventure Fest 2024. Credem cu tărie că numărul accidentelor de pe șoselele României pot scădea, indiferent de vehiculul cu care preferăm să ne deplasăm, și dorim pe viitor să ne implicăm activ în campanii de educare, atât alături de organizațiile publice din România, cât și alături de parteneri privați”, adaugă Sebastian Ivan.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.