Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Tatălui sărbătorită din nou la Timișoara

0

„Alo! Tata! E ziua ta!”

10.00-18.00 / 14 Mai 2017

Parcul Copiilor „Ion Creangă”

Intrarea liberă

Timișoara, 14 Mai 2017 – Asociația „Alo! Tata!” organizează a treia ediție a Zilei Tatălui la Timișoara.

13015539_1141954265836403_2570875490241125771_n

Anul acesta, evenimentul „Alo! Tata! E ziua ta!” va avea loc pe data de 14 mai, iar tema va fi „Schimbarea sănătoasă începe de-acasă!”. Ca și în anii precedenți, evenimentul va avea loc în Parcul Copiilor „Ion Creangă” din Timișoara.

Scopul evenimentului este ca tăticii să redescopere bucuria de a petrece timp alături de copii, iar copiilor să li se îndeplinească dorința de a-l avea pe tata numai pentru ei, de a se juca împreună și de a râde nestingheriți de îndatoririle cotidiene.

„Credem că o societate sănătoasă are nevoie de familii sănătoase – și că impactul tatălui este de neprețuit. Dorim să sărbătorim împreună pe toți tăticii care fac o treabă superbă în Timișoara și nu numai. Ca și în anii trecuți, familiile care participă la eveniment se vor bucura de o varietate de reprezentații, jocuri, ateliere, activități sportive și concursuri – toate oferite în mod gratuit pe parcursul întregii zile”, a declarat Alin Pădureanu, Președintele Asociației „Alo! Tata!”.

Evenimentul, numit „Alo! Tata! E ziua ta!” se află la a treia ediție și are ca scop conștientizarea opiniei publice cu privire la responsabilitățile unui tată și impactul acestuia în creșterea, dezvoltarea și formarea armonioasă a copilului său. Evenimentul beneficiază de sprijinul unui număr de instituții și organizații locale precum: Primăriei Timișoara, Primăria Dumbrăvița, Inspectoratul pentru situații de urgență Banat, Jandarmeria Timișoara, Crucea Roșie Filială Timiș, Fundația Prietenia Internațională, Teatrul Portabil Timișoara, Radio Vocea Evangheliei, și alte ONG-uri din Timișoara și nu numai. Evenimentul este sponsorizat de Hella România, Euro Motor’s, Leonidas și Nahanny.

Tații prezenți vor avea oportunitatea să se implice alături de copiii lor în diferite activități sportive și distractive precum și ateliere de lucru manual printre care enumerăm:

  • Ateliere creative: de tâmplărie, de mecanică, de primul ajutor;
  • Jocuri distractive cu Radio Vocea Evangheliei, Alo!Copii, Asociația Afară din Casă și nu numai;
  • Ateliere de lucru manual cu Școala Primară Casa Speranței, Grădinița Primii Pași și Centrul de zi pentru Îngrijirea Copiilor Dumbrăvița;
  • Face Painting;
  • Zid de cățărat, Atelierul lui Da Vinci, Atelier de lupte medievale, Mini-golf, Concursul Selfie în Parc;
  • Reprezentații de Karate Taekwon-do și dansuri de la Școala de Balet Denisse;
  • Teatrul de păpuși și multe concursuri cu premii!

Tot în data de 14 mai, între orele 15:00-19:00, un alt eveniment Alo! Tata! e ziua ta! va avea loc în Parcul Catedralei din Bacău. Organizat de Asociația Valoare Plus în parteneriat cu Primăria Bacău, evenimentul va marca Ziua Tatălui prin ateliere creative și activități distractive pentru toată familia.

Despre Ziua Tatălui

  • Ziua Tatălui a fost instituită prin lege în România în anul 2009 ca a doua duminică din luna mai, fiind sărbătorită oficial pentru prima dată în data de 9 mai al următorului an. În 10 mai 2015, s-a organizat primul eveniment „Alo Tata!” în Parcul Copiilor Timișoara, în care aproximativ 1,800 de familii s-au bucurat de 48 de activități diverse, printre care concursuri sportive, reprezentații, ateliere și activități distractive.  Evenimentul „Alo Tata!” a avut loc și în 2016, cu un număr și mai mare de activități și participanți. La ambele evenimente, au fost implicați atât instituții locale cât și organizații non-profit și firme. Tot în 2016, s-a organizat evenimentul „Alo Tata!” și în Bacău, în parteneriat cu Primăria Bacău și Asociația Valoare Plus.

Despre Asociația „Alo, Tata!”

  • Asociația Alo Tata susține și promovează principiul necesității prezenței paterne în procesul de dezvoltare sănătoasă a unui copil. Nu este suficient ca tatăl doar să existe, ci este imperativ necesar ca el să se și implice într-un mod activ în tot ceea ce presupune relația cu copiii și creșterea și educarea acestora. Tatăl este personajul care influențează în mod crucial dezvoltarea copilului, fie prin implicare, fie prin neimplicare. Prin toate activitățile Asociației Alo Tata, ne propunem să sărbătorim tații care sunt prezenți și implicați în creșterea copiilor lor și totodată să îi încurajăm și sprijinim pe care doresc o implicare mai profundă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.