Arad: Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

0

Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit, în 1992, ca ziua de 3 decembrie să fie Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi. Marcarea acestei zile are ca obiectiv promovarea unei mai bune înţelegeri în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora.

Această zi este pentru Direcția de Asistență Socială Arad una plină de semnificaţie, de punere în lumină a valorilor şi drepturilor fundamentale ale persoanelor cu dizabilităţi. Poziţionarea problematicii dizabilităţii pe agenda socială a instituției a fost întotdeauna una prioritară.

Persoanele cu dizabilităţi sunt printre cele mai afectate de COVID-19. Frica, izolarea, accesarea serviciilor medicale sau accesarea serviciilor sociale sunt câteva din problemele cu care această categorie s-a confruntat. Dar astăzi putem spune că cel puțin noi, Direcția de Asistență Socială Arad, urmăm cursul firesc al lucrurilor. Ne-am bucurat că astăzi, la Centrul „Creativ” din cadrul instituției, am putut aduce un zâmbet pe fața celor care beneficiază de tot sprijinul și atenția noastră. Alături de părinți și familiile lor, beneficiarii centrului au simțit astăzi că Moș Nicolae nu i-a uitat, a venit și la ei cu multe daruri. De aceea țin să le mulțumesc celor care ne-au fost alături: d-l primar Călin Bibarț, d-na director Iudita Cuvineanu de la Crucea Roșie Arad, d-l Ovidiu Martin de la RCE Speranța Copiilor, Asociația Aradul Civic, ADMR Arad, angajaților noștri și tuturor celor implicați. „ La mulți ani!” tuturor persoanelor cu dizabilități” a declarat Oana Pârvulescu, director general DAS Arad.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.