Timișoara: Upcycling ART – Colectăm obiecte uzate. Arta în comunitate colectează obiecte uzate care vor fi transformate în obiecte de artă.

0

Aveți obiecte vechi depozitate în casă în curte sau în grădină?

Arta în comunitate vă invită să le donați pentru a fi tranformate în creații artistice.

Ce aveți de făcut?

Selectați obiectele pe care doriți să le donați, fotografiați-le (e ok și cu telefonul) și trimiteți imaginile pe adresa de email: artaincomunitate@gmail.com. Dacă obiectul sau obiectele dumneavoastră sunt selectate, veți fi contactat de echipa Arta în comunitate și acestea vor fi transformate în obiecte de mobilier stradal sau obiecte de artă. Cele mai frumoase obiecte vor fi amplasate în spațiul verde din fața Galeriei Park (Str. George Enescu nr.1).

Ne dorim să creăm în fața Galeriei Park un spațiu de întâlnire prietenos, în care să ne putem așeza pe scaune sau băncuțe la un pahar de vorbă și un schimb de idei creative. Va fi un spațiu artistic, deschis tuturor, creat în mod ecologic, prin recuperarea și reutilizarea unor materiale vechi.ˮ declară organizatorii.

Prin acest call de implicare socială echipa și-a propus ca împreună cu partenerii de la NavaC2 să recupereze obiecte vechi din comunitate, care să fie apoi recondiționate și transformate în scaune, băncuțe, mese sau alte obiecte decorative. Astfel sunt reduse deșeurile, care sunt transformate în materie primă pentru noile creații artistice.

Se caută în mod special scaune, măsuțe, bănci, cutii metalice, euro paleți sau alte obiecte care pot fi transformate în mobilier stradal. Însă organizatorii sunt deschiși să primească și alte propuneri creative.

Materialele se vor strânge în cursul lunii ianuarie, așa că sunteți invitați să pregătiți și să trimiteți fotografiile cât de curând la artaincomunitate@gmail.com.

Arta în comunitate este un proiect cultural care își propune să aducă oamenii mai aproape de artă și arta mai aproape de oameni. Prin donația unor obiecte vechi puteți contribui la proiect, sau dacă doriți puteți deveni voluntar (menționați în email intenția).

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului Arta în comunitate, organizat de Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Timișoara în parteneriat cu studioul artouching.

Proiectul este finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara.

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.

Parteneri: NavaC2, Casa de Cultură a Studenților Timișoara, DIGITAL:CANVAS, Cultartes, Ornella Studio Design, Facultatea de Arte si Design Timisoara.

Poți descoperi evenimentele create deja în cadrul proiectului la linkul:

https://artaincomunitate.tumblr.com/

Sau pe facebook la: www.facebook.com/Artaincomunitate

și instagram: www.instagram.com/arta_in_comunitate/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.