Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Timișoara: Un Crăciun mai frumos pentru 550 de copii

0

Timișoara, 20 Decembrie 2016 – 550 de copii din centrele United Way din Timișoara se vor bucura de un Crăciun special în urma campaniile de strângere de fonduri „O floare de colț pentru un prânz cald” și „Balul Vienez de la Timișoara”, ediția a V-a, organizate de Fundația Hațegan în această toamnă.

comunitatea-generozitatii-01

Astfel, 278 de copii provenind din familii sărace, 162 de copii bolnavi de cancer și 110 tineri neintegrați social vor primi mâncare gătită și cadouri cu ocazia sărbătorilor, puse la dispoziție datorită celor 45.000 lei strânși prin cele două proiecte caritabile. Această acțiune va continua și anul viitor întrucât Fundația Hațegan va dubla această sumă către United Way, astfel ca donația finală va acoperi jumătate din necesarul de hrană și rechizite pentru copiii din centrele United Way din Timișoara pe tot parcursul anului 2017.

În seara de 25 noiembrie a avut loc cea de-a V-a ediție a Balului Vienez de la Timișoara, un eveniment cultural în scop caritabil care a devenit o tradiție în orașul nostru. Evenimentul a fost precedat de o campanie de strângere de fonduri la nivelul comunității, „O floare de colț pentru prânz” care s-a desfășurat timp de cinci săptămâni. Beneficiind de colaborarea a 25 de instituții și companii locale, prin această campanie s-au putut achiziționa broșe la prețul de 10 lei, cost care asigură un prânz cald unui copil defavorizat.

Ada Gabor, manager Fundația United Way Romania, Filiala Timișoara, a declarat: „De cinci ani, copii din centrele United Way Timișoara nu au grija zilei de mâine mulțumită generozității organizatorilor și partenerilor Balul Vienez de la Timișoara și campania „O floare de colț pentru un prânz cald”. Ne bucurăm să vedem că generozitatea se răspândește tot mai mult în comunitatea noastră. Mulțumim tuturor celor care au ales sa fie alături de noi, mulțumim Fundației Hațegan și le dorim Sărbători fericite și la multe schimbări în bine în anul care vine!”

Av. Ioana Hațegan, Președintele Balului Vienez de la Timișoara, a declarat „Prin cele două inițiative, Fundația Hațegan dorește să formeze o comunitate a oamenilor generoși care crește de la an la an. Deși noi suntem organizatorii celor două campanii de strângere de fonduri, acestea nu ar fi posibile fără sprijinul și implicarea a multor companii și instituții locale. Astfel, în campania „O floare de colt pentru un prânz cald” am avut peste 25 de parteneri care s-au implicat, în timp ce Balul Vienez a fost posibil datorită celor peste 30 de companii care si-au oferit parte din servicii pentru susținerea acestui scop caritabil. Mulțumim pentru deschiderea și implicarea lor în a dărui unor copii un trai mai decent.”

Ca în fiecare an, Balul Vienez de la Timișoara a fost organizat sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Austriei, și cu recunoașterea la nivel internațional a Primăriei din Viena. Astfel, printre invitații speciali din mediul diplomatic, politic și economic, anul acesta s-au numărat Ambasadorul Austriei în România, Excelența Sa, Dl Gerhard REIWEGER care este și Președintele Comitetului de onoare al Balului Vienez de la Timișoara, Ambasadorul Germaniei în România, Excelența Sa, Dl Werner Hans Lauk, 18 oameni de afaceri din Budapesta printre care Președintele DWC Ungaria, Dr. Arne Gobert.

DESPRE ORGANIZATORI – FUNDATIA HATEGAN

Fundația Hațegan a crescut din Fundația Balului Vienez de la Timișoara, organizație care a fost înființată în scopul organizării acestui eveniment caritabil. De-a lungul celor patru ediții am cunoscut mulți oameni, am văzut multe nevoi și astfel ne-am decis să lărgim spectrul și scopul fundației. Noua fundație a fost numită în onoarea fondatoarei Balului Vienez de la Timișoara, dna avocat Ioana Hațegan. Fundația Hategan are ca obiectiv principal formarea și susținerea unor comunități puternice în Timișoara și în regiune prin patru linii de programe: comunitate, familie, life-work balance și educație.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.