Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Timişoara: Spectacole de teatru, dans și muzică la Festivalul in : v z b l de la teatrul Basca

0

Teatrul Basca prezintă Festivalul in : v z b l, care va avea loc în perioada august – noiembrie 2021, și care vine în fața publicului cu o serie de evenimente culturale de teatru, dans și muzică.

𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐢𝐧 : 𝐯 𝐳 𝐛 𝐥 din acest an aduce împreună artişti din mai multe domenii care vor intra în contact direct cu diferite categorii de public, cu scopul de a deschide noi perspective asupra realităţii care ne înconjoară, și din dorinţa de a iniţia un dialog prin intermediul căruia ceea ce este câteodată „invizibil” în societate să înceapă să devină vizibil. Totul într-un cartier al Timişoarei care a ajuns să fie asemănat unei „periferii” din multe puncte de vedere… Piața Traian.

Ajuns la a doua ediție, Festivalului in : v z b l vine cu o agendă culturală diversă, cu accent pe rezidențe și laboratoare artistice, care vor aduce în fața publicului produse culturale originale cu mesaje puternice din viața actuală și comunitatea locală.

În deschiderea Festivalului publicul este invitat la un spectacol muzical fără granițe, sub acorduri de instrumente rare mânuite de artiștii trupei Mohamad Zatari Trio. Grupul îi are în componență pe interpreții Sara Eslami (din Iran) la Tar, Avadhut Kasinadhuni (din India/Romania) la Tabla și pe fondatorul ansamblului, Mohamad Zatari (din Siria) la Oud. Muzica lor îmbină piese tradiționale din Asia de Vest și Africa de Nord cu ritmuri actuale și originale. Concertul are loc vineri în 3 septembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Basca. Accesul este gratuit pe bază de rezervare care se poate face aici, în limita a 45 de locuri.

Festivalul continuă cu un nou dialog între public și comunitatea surzilor din Timișoara, la spectacolul de teatru forum ”Bă, auzi?”. Spectatorii sunt așteptați într-o atmosferă relaxată, într-un cadru de siguranță, unde pot dezbate, acționa, și mai ales pot exersa modalități prin care vocea lor se poate face auzită în societate, în timp ce explorează o comunitate cu adevărat invizibilă pentru mulți dintre noi. Spectacolul are loc sâmbătă în 4 septembrie, de la ora 19.00, tot la Teatrul Basca. Accesul este gratuit pe bază de rezervare care se poate face aici, în limita a 40 de locuri.

Evenimentele din cadrul Festivalului in : v z b l respectă toate măsurile de siguranță impuse la nivel național pe durata pandemiei COVID-19. Regulamentul de participare se găsește aici.

Totodată, ediția 2021 a Festivalului in : v z b l presupune rezidenţe pentru 2 dramaturgi care vor explora zona Traian/Fabric şi vor scrie două texte de teatru prezentate publicului sub formă de spectacole lectură, realizarea unui desen mural pe vitrinele teatrului Basca, un concert, un dance performance, un spectacol de teatru forum, un spectacol de teatru-concert invitat din Franța, un spectacol de teatru-performativ invitat din Iași cât şi producţia unui spectacol propriu pe tematica pandemiei COVID-19. Programul complet al Festivalului in : v z b l 2021 se găsește pe site-ul teatrului Basca, aici.

Festivalul in : v z b l este realizat de Asociația Solidart, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Programul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul programului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.