Timișoara: O călătorie în world music, la o nouă ediție de Launmomentdat în curte

0

În acest weekend, 7-9 octombrie, are loc evenimentul Launmomentdat în curte, care reunește toți iubitorii de muzică, artă și viniluri, la Faber community, spl. Peneș Curcanul 4-5, Timișoara.

La platane sunt invitați artiștii: Alure, Cami Layé Okún (Cuba), Dubase, Dudewithvinyl, Foreign Correspondent, G Robotel, Mihu & Joy, Mini Zucchini, Mi-tzu, Mr. H, Silv și Who:ratio.

Cami Layé Okún, de orgine cubaneză, readuce sunetele pierdute ale diasporei pe ringurile de dans din întreaga lume. Ea colecționează viniluri pentru a împărtăși povești. Muzica ei variază de la stilul tropical la tribal, la ritmuri africane și caraibiene, mixate cu mult suflet latin. În prezent, Cami locuiește în Havana, unde organizează evenimente și unde se hrănește cu energia brută a insulei.

Launmomentdat în curte oferă pe lângă progamul de muzică și un târg dedicat, alături de Lazy Hour Store (Oradea), Spinnin’ TiMe și Vinylcourt. De asemenea, evenimentul adăpoștește și un Pop-Up Fair marca Harababura Vintage și o lansare de carte Local Stickerbook (Ucraina).

Pop-Up Fair înseamnă locul de întâlnire între designeri și comunitate. Este locul unde se expun ultimele noutăți de la artiștii locali, printre care se numără obiectele vestimentare, de ceramică, ilustrație, accesorii și de artizanat. Expozanții sunt: Artizana, Kaolith, Corina Marină, Simo’s ceramics, The Secret Garden Bookshop, Borcănelul cu dichis, Onek, Shoodies, Cusut cu meșteșug și Garbuwka Clothing (Ua).

Local Stickerbook #3 este o revistă independentă care expune lucrările artiștilor ucraineni contemporani. Pentru fiecare ediție, în jur de 20 de artiști sunt selectați pentru a-și prezenta lucrările în format de sticker.

Proiectul a fost lansat în februarie 2021 ca o inițiativă a artiștilor și curatorilor din Kiev. Din acel moment, echipa a organizat cu succes mai multe evenimente multidisciplinare (sub numele MetaSalon) unind diverși muzicieni, artiști și entuziaști locali pentru a explora idei și abordări metamoderniste.

După lansarea celor două ediții ale revistei, echipa își propune să continue să investigheze și să documenteze arta alternativă ucraineană și să o introducă în afara Ucrainei. Cea de-a treia ediție Local Stickerbook va fi prezentată în cadrul evenimentului ”launmomentdat in curte”!

Programul Launmomentdat în curte 2022

Vineri, 7 oct, 17:00-23:00

Cami Layé Okún (Cuba), Dubase și Foreign Correspondent

Târg de viniluri

Pop-Up și design local

Sămbătă, 8 oct, 15:00-03:00

Mihu & Joy, Mr. H și Silv

Lansare Local Stickerbook

Târg de viniluri

Pop-Up și design local

Afterparty: Alure și Mini Zucchini (DJ)

Duminică, 9 oct, 15:00-23:00

Dudewithvinyl, Mi-tzu, G Robotel și Who:ratio

Târg de viniluri

Pop-Up și design local

Biletul de intrare costă 20 lei / zi și este disponibil online pe Kompostor și offline la poartă. Acesta include accesul la petrecere, târg și expoziții.

Accesul este gratuit înainte de ora 15:00.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați pagina evenimentului, aici.

Proiectul Launmomentdat în curte face parte din Programul Cultural ”Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.