Timișoara: Asociația Merida lansează „Timi și copiii”, o tabără de teatru muzical dedicată apropierii copiilor din zonele Dacia și Plopi-Kuncz

0

Asociația Merida organizează, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, tabăra de zi „Timi și copiii”. Tabăra este concepută pentru a aduce împreună copii proveniți din medii sociale diferite, prin intermediul teatrului muzical și al atelierelor de educație pentru pace, într-un context de interacțiune nonviolentă și de acceptare a diversității. 

Tabăra se va desfășura între 24 și 28 iunie, la sediul Centrului Cultural și Educațional Kuncz al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, strada Satu Mare nr.1 A, inaugurat de Primăria Municipiului Timișoara, în urma unui proiect cu finanțare europeană. 

La activități vor participa 12 copii din zonele Dacia și Plopi-Kuncz, dintre care 7 copii care frecventează Centrul de zi pentru copii Kuncz. Activitățile vor fi susținute de profesioniști din domeniul cultural și sportiv, cu sprijinul a 6 voluntari adolescenți din cele două cartiere, din dorința de a stimula spiritul de leadership și de comunitate în rândul tinerilor. 

În egală măsură, acest proiect are scopul de a contribui la animarea noului Centru Cultural și Educațional Kuncz, susținând misiunea acestuia de a deveni un punct de întâlnire pentru toți locuitorii Timișoarei. 

Programul taberei 

Programul taberei este conceput în jurul atelierelor de muzică, teatru și dans. Teatrul muzical reprezintă o platformă bogată în resurse pentru a expune, explora și media experiențe din viața cotidiană a copiilor, într-un mod sigur, liber și creativ. 

Prin atelierele de educație pentru pace din cadrul taberei se urmărește cultivarea unor dispoziții și atitudini care sunt necesare pentru a dezvolta caracterul și spiritul civic al copiilor. 

Copiii vor explora, astfel, metode de autocunoaștere, comunicare nonviolentă sau gestionarea situațiilor conflictuale. Programul mai cuprinde excursii în zonele Dacia și

Plopi-Kuncz facilitate chiar de copii, activități sportive de echipă pe râul Bega și un picnic în natură. 

Proiectul susține creșterea încrederii și stimei de sine, deschiderea către înțelegere și respect reciproc și dezvoltarea unui sentiment de apartenență și solidaritate față de ceilalți membrii ai comunității. 

“Scopul nostru cu această tabără este de a permite câtorva copii din medii sociale diferite să se întâlnească și să se conecteze încă de la o vârstă fragedă, creând experiențe comune și amintiri pozitive. În acest fel, putem cultiva un sentiment de comunitate și înțelegere ale cărui efecte se vor simți în comunitate și atunci când aceștia vor deveni adulți”, a declarat Elena Tănase, fondatoarea Asociației Merida și coordonatoarea proiectului. 

Despre Asociația Merida 

Asociația Merida dezvoltă programe educaționale bazate pe principiile educației pentru pace pentru copiii din Timișoara. Proiectele asociației promovează apropierea prin experiențe comune a copiilor proveniți din medii diferite din punct de vedere social, economic și cultural. Scopul acestor programe este de a sprijini noile generații în a învăța cum pot cultiva un mediu social dinamic, pozitiv și pașnic. 

Finanțare și parteneri 

Proiectul este o colaborare între sectoarele ONG, public și privat. 

„Timi și copiii” este unul dintre cele 31 de proiecte finanțate de Pepco România, în cadrul programului Pepcolandia implementat la nivel local de Organizația Umanitară CONCORDIA. 

Proiectul este sprijinit și prin cadrul parteneriatelor cu Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, Institutul Intercultural Timișoara, Clubul Sportiv Nautic Banat Timișoara, Banca Regională pentru alimente Timișoara și școala de dans AB Dance Studio.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.