Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu

0

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române. 

Nominalizat în 1979, la propunea poetului suprarealist Arthur Lundkvist (Suedia), la premiul Nobel pentru literatură, Nichita Stănescu rămâne, dincolo de orice dihotomie literară sau biografică, un mare poet, marele poet român al secolului al XX-lea. Versurile sale sunt formatoare de limbă română, creatoare a celor mai profunde – și a celor mai înalte – forme de expresie ale spiritului.

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu marți, 12 decembrie 2023, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari”, în spectacolul O LITERĂ ÎN OGLINDĂ de Doru Iosif. 

Pentru o seară, Doru Iosif, el însuși poet și muzician, își va ghida publicul într-o incursiune tandră, luminoasă prin universul poetic al lui Nichita Stănescu, cu dimensiunea înțelegerii intime pe care o are față de teatru, față de poezie și față de muzică. 

Actorul Teatrului Național va fi însoțit în această rememorare lirică de muzicianul Marius Iacovania, care va acompania lumea lui Nichita cu sonoritatea plină de farmec a chitarei sale. 

Biletele pot fi achiziționate on-line pe www.tntm.ro sau fizic, de la Agenția de bilete „Mărășești” (str. Mărășești nr. 2, orar marți – duminică, între orele 11 – 19).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.