Street Delivery Timișoara a declarat cartierul Elisabetin „spațiu comun”, la cea de-a XVI-a ediție

0

Anul acesta Street Delivery𝐒𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐞 – a luat forma unor proiecte-insulă, prezentând concepte și inițiative care au vorbit despre ce înseamnă să trăim împreună, nu separat, și despre cum putem să împărțim același spațiu și totuși să ne păstrăm identitatea.

La cea de-a XVI-a ediție Street Delivery Timișoara am vrut să înțelegem mai bine provocările și dinamica unei comunități, să construim punți care să ne aducă împreună și rețele de oameni care să susțină diversitatea unui întreg cartier. 

Pe durata weekendului, în intervalul 1-3 septembrie, am declarat Parcul Gheorghe Doja, Baza Constructorul și Cinema Victoria „spații comune”, în care am organizat și susținut: ateliere pentru copii, jam sessions cu DJ locali și concerte, un picnic comunitar, proiecții de film, zona de chill & lounge powered by Cărturești, graffiti art și prezentare de mobilier urban inedit.

În urma apelului de proiecte de regenerare urbană de anul acesta, am desemnat 4 câștigători cărora le-am oferit burse creative în valoare de 550 euro pentru a construi piese de mobilier sau pentru a recondiționa elementele urbanistice, de-a lungul celor 3 zile de Street Delivery Timișoara.

Street Delivery Timișoara – Spații comune a adunat peste 300 de oameni pe durata celor trei zile de festival. Atracțiile principale au fost Poetry Jam-ul Comuna 30 și concertele care au strâns peste 150 de persoane în serile de vineri, sâmbătă și duminică, în ciuda vicisitudinilor vremii. Pe scena Street Delivery de anul acesta au urcat 16 artiști de-a lungul celor trei zile, printre care poeți debutanți și nedebutanți de la Comuna 30, DJ Zig Zag și Malagamba, artista hip-hop Kara și formația de indie rock, din București, We Singing Colors. O altă atracție pentru publicul de toate vârstele au fost atelierele creative, unde participanții au putut developa fotografii, să-și imprime tricouri, să participe la ateliere de actorie și de scriere creativă. În total, ediția de anul acesta a cumulat 9 ateliere creative la care au contribuit nu mai puțin de 15 artiști. Întreaga ediție a avut peste 40 de artiști implicați, care au împărțit scena, bazinul de la Baza Constructorul și zonele dedicate atelierelor.

Printre realizările obținute în cadrul ediției se numără:

– revitalizarea piscinei de la Baza Constructorul cu o serie de graffiti-uri și postere semnate de IRLO, LUX, ECRI și SPAN;

– revitalizarea căsuței electrice din Parcul Gheorge Doja printr-o pictură murală, printr-un parteneriat cu Facultatea de Arte și Design din Timișoara;

– recondiționarea unor piese de mobilier + crearea unor elemente urbanistice inedite, care vor fi expuse în perioada următoare în diferite spații;

– 3 proiecții de film la Cinema Victoria, în parteneriat cu Institutul Francez din Timișoara;

– un picnic comunitar care a adunat oamenii din cartier la un schimb de produse gastronomice;

– 9 ateliere creative.

Mulțumim tuturor unicornilor, mari sau mici, care și-au împărțit timpul și magia cu noi de-a lungul celor trei zile! 

Parteneri: Cinema Victoria, Institutul Francez din Timișoara, Molotow, FITT, Baza Constructorul, Iris Photo Club, Bucharest Stickers Fest, VIM Bistro, Viniloteca, Docks, Mayerhoff Brauerei.

Sponsor: MEWI.

𝐒𝐭𝐫𝐞𝐞𝐭 𝐃𝐞𝐥𝐢𝐯𝐞𝐫𝐲𝐒𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐞 este organizat de Fundația Cărturești, prin programul „Impuls în comunitate 2023”, finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte și face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Mai multe fotografii din timpul evenimentelor și retrospectivele celor 3 zile de festival pot fi văzute pe pagina noastră de Facebook sau Instagram.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.