Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Scoli filosofice de-a lungul timpului, Timisoara, 12 noiembrie ’09

0

Asociatia Culturala Noua Acropola va invita la conferinta:

Scoli filosofice de-a lungul timpului, Timisoara, 12 noiembrie ’09

Avem nevoie de mai multă filosofie pentru a învăţa ce înseamnă viaţa, dragostea, prietenia, învăţătura, pentru a putea fi mereu conştienţi de noi înşine, pentru a putea să ne explicăm diferitele situaţii prin care trecem, pentru a nu trece pe lângă lucrurile profunde cu superficialitate şi pentru a nu face din lucrurile superficiale criterii ferme de existenţă.

Ce anume din viaţa noastră e efemer, ce este atemporal? Ce ne poate conduce spre fericire şi ce ne face să ne cufundăm mai mult în noroiul mediocrităţii?

Care este sensul vieţii şi al morţii? De ce există suferinţă şi cum poate fi omul mai puternic?

Oare nu ne-am întâlnit niciodată încă cu propriul destin? Oare i-am dat mâna sau am fugit de el?
În şcolile filosofice s-a predat ştiinţa de a trăi. Cei care le frecventau învăţau cum să dea la o parte spoiala lumii, pentru a descoperi misterele existenţei. Şcolile de filosofie cultivau un tip uman liber şi nobil, capabil să-şi determine propria viaţă şi să stea drept şi autentic în faţa destinului.

Cum poate lupta omul împotriva materialismului care s-a insinuat la toate nivelurile, a indiferenţei, a egoismului său şi al celorlalţi? Cum poate combate agresivitatea, superficialitatea, nedreptatea?

Conferinţa Şcoli filosofice de-a lungul timpului vă propune să descoperiţi răspunsurile la probleme vieţii cotidiene şi la întrebările esenţiale ale omului date de filosofi ca Pitagora, Platon, Aristotel, Antistene, Aristip, Marcus Aurelius şi alţii.
După conferinţă vă invităm să vizionaţi un film documentar despre Noua Acropolă, o şcoală de filosofie în manieră clasică, înfiinţată acum 52 de ani.

Joi, 12 noiembrie 2009, ora 19:00 la sediul Noii Acropole din str. Lucian Blaga, nr. 4, etaj 2.

Multumim partenerilor media: Radio Campus, 24 Fun si timisoreni.ro
Conferinta se desfasoara in cadrul proiectului Cultura pentru fiecare, sustinut cu ajutorul Primariei Municipiului Timisoara.

Prezinta: Monica Varga

Pentru informatii si inscrieri: 0256 433 151

Va asteptam!

Alis Brebu

Relatii Publice
Asociatia Culturala Noua Acropola Timisoara
www.noua-acropola.ro

poarta

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.