Scoli filosofice de-a lungul timpului, Timisoara, 12 noiembrie ’09

0

Asociatia Culturala Noua Acropola va invita la conferinta:

Scoli filosofice de-a lungul timpului, Timisoara, 12 noiembrie ’09

Avem nevoie de mai multă filosofie pentru a învăţa ce înseamnă viaţa, dragostea, prietenia, învăţătura, pentru a putea fi mereu conştienţi de noi înşine, pentru a putea să ne explicăm diferitele situaţii prin care trecem, pentru a nu trece pe lângă lucrurile profunde cu superficialitate şi pentru a nu face din lucrurile superficiale criterii ferme de existenţă.

Ce anume din viaţa noastră e efemer, ce este atemporal? Ce ne poate conduce spre fericire şi ce ne face să ne cufundăm mai mult în noroiul mediocrităţii?

Care este sensul vieţii şi al morţii? De ce există suferinţă şi cum poate fi omul mai puternic?

Oare nu ne-am întâlnit niciodată încă cu propriul destin? Oare i-am dat mâna sau am fugit de el?
În şcolile filosofice s-a predat ştiinţa de a trăi. Cei care le frecventau învăţau cum să dea la o parte spoiala lumii, pentru a descoperi misterele existenţei. Şcolile de filosofie cultivau un tip uman liber şi nobil, capabil să-şi determine propria viaţă şi să stea drept şi autentic în faţa destinului.

Cum poate lupta omul împotriva materialismului care s-a insinuat la toate nivelurile, a indiferenţei, a egoismului său şi al celorlalţi? Cum poate combate agresivitatea, superficialitatea, nedreptatea?

Conferinţa Şcoli filosofice de-a lungul timpului vă propune să descoperiţi răspunsurile la probleme vieţii cotidiene şi la întrebările esenţiale ale omului date de filosofi ca Pitagora, Platon, Aristotel, Antistene, Aristip, Marcus Aurelius şi alţii.
După conferinţă vă invităm să vizionaţi un film documentar despre Noua Acropolă, o şcoală de filosofie în manieră clasică, înfiinţată acum 52 de ani.

Joi, 12 noiembrie 2009, ora 19:00 la sediul Noii Acropole din str. Lucian Blaga, nr. 4, etaj 2.

Multumim partenerilor media: Radio Campus, 24 Fun si timisoreni.ro
Conferinta se desfasoara in cadrul proiectului Cultura pentru fiecare, sustinut cu ajutorul Primariei Municipiului Timisoara.

Prezinta: Monica Varga

Pentru informatii si inscrieri: 0256 433 151

Va asteptam!

Alis Brebu

Relatii Publice
Asociatia Culturala Noua Acropola Timisoara
www.noua-acropola.ro

poarta

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează