S-a deschis Cooperativa Dianthus – amenajări spații verzi

0

Asociaţia ECOTOP pentru Cultură și Educație Ecologistă Oradea a lansat în data de 11 iulie 2015, în comuna bihoreana Bratca, Coopetariva Socială Dianthus – îngrijiri spații verzi. Dianthus este  o structură de economie socială înființată cu fonduri europene. Cooperativa va oferi servicii de îngrijiri spații verzi la prețuri competitive, în același timp, integrând în muncă persoane care fac parte din grupuri sociale cu risc de marginalizare socială.

IMG_9437

Proiectul care urmăreşte acest scop se numește “Social Economy 4 All”, iar Cooperativa socială care va integra în muncă persoane vulnerabile a fost lansată în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în data de 11 iunie, în comuna Bratca, la sediul Căminului Cultural. La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale și județene, alături de beneficiari și reprezentanți ai organizatiilor partenere. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară nr. 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.1: „Dezvoltarea economiei sociale“.

Cooperativa Dianthus este o structură de economie socială care  își va desfășura activitatea în satul Damiș, comuna Bratca. Aceasta are ca domeniu de activitate amenajarea spațiilor verzi, de unde și numele aparte – Dianthus, din latinescul pentru Garofiță. Cooperativa va angaja pentru inceput un manager și doi specialiși, urmând să angajeze încă 46 de persoane pe durata implementarii proiectului.

Persoanele cu dizabilităţi, cei care trăiesc din venitul minim garantat, familiile cu peste 2 copii, familiile monoparentale, femeile sau persoanele de etnie rromă au avut o reală șansă de a-și lua viața în mâini și de a practica o meserie care să le asigure un trai decent. De la începerea proiectului și pana în luna iunie, au fost organizate sesiuni de informare, evaluare și consiliere profesională pentru persoanele din categorii supuse riscului de excluziune socială. Astfel, aceste persoane nu vor mai fi strict asistate și susținute de statul român, ele vor susține la rândul lor economia locală.

Cooperativa Dianthus din jud. Bihor își va putea promova serviciile prin varii forme de diseminare. Potențialii clienți vor fi informaţi direct prin vizitarea unui spaţiu public central amenajat promoțional. Mai mult, va fi deschisă o platformă online unde vor fi descrise serviciile si echipamentele din dotare.

Pentru informaţii suplimentare legate de activitățile proiectului, puteți să ne contactați prin email: socialeconomy4all@gmail.com, telefon: 0744472090, sau direct la sediul Solicitantului, Comuna Cornu Luncii, str. Primăriei, nr. 51, județul Suceava, persoană de contact – Niculina Doina Daneliuc, manager de proiect.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează