Repere în cultură, program de finanțare multianuală pentru proiecte culturale reprezentative pentru Timișoara

0

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara lansează programul prioritar de finanțare multianuală Repere în cultură, derulat în perioada 2024-2027 din sume de la bugetul local al Municipiului Timișoara. Bugetul total al acestui program este în valoare de 25 de milioane de lei.

Anul acesta vor fi alocați 5.500.000 de lei, urmând ca în următorii ani fondul să crească cu câte 500.000 de lei. Valoarea maximă a finanțării nerambursabile care poate fi solicitată pentru un  proiect cultural pentru o perioadă de minimum 2 ani bugetari consecutivi și maximum 4 ani bugetari consecutivi este de 2.000.000 de lei.

Programul de finanțare va susține proiectele care își propun să atragă un public numeros și divers, să promoveze excelența artistică și să pună în valoare resursele locale. Sunt susținute proiectele culturale reprezentative pentru oraș, care au potențialul de a contribui la creșterea vizibilității și consolidarea imaginii Timișoarei pe harta culturală națională și internațională. Aplicațiile se vor depune online până în 22 iulie 2024, ora 16:00. 

Repere în cultură devine astfel primul program de finanțare multianuală lansat de o administrație publică din România. Prin aprobarea acestui program, Municipiul Timișoara consolidează moștenirea culturală a Capitalei Europene și asigură continuitatea dezvoltării orașului prin cultură. 

Din anul 2021 și până în prezent, Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a derulat 31 de programe de finanțare cu o alocare totală de 106.730.000 lei, atât din sume de la bugetul local al Municipiului Timișoara, cât și din sume de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. Doar în anul 2023, Centrul de Proiecte a desfășurat 13 programe de finanțare, cu un buget total alocat de 57.020.000 lei, din sume de la bugetul local al Municipiului Timișoara. Mai multe detalii găsiți în Raportul pe anul 2023 al Centrului de Proiecte. 

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara este o instituție publică aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara. Facilitează accesul comunității la resurse și finanțează, din bugetul local al orașului, proiecte în cultură, educație, tineret, implicare civică, sport și mediu care dau viață unui un oraș creativ, dinamic și incluziv.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.