Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programul „PRACTICI ȘI EXPERIENȚE ÎN DOMENIUL COLECTĂRII SELECTIVE A DEȘEURILOR DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE (DEEE)”a ajuns în Timișoara

0

Programul de seminarii dedicate primăriilor și operatorilor de salubritate locali „PRACTICI ȘI EXPERIENȚE ÎN DOMENIUL COLECTĂRII SELECTIVE A DEȘEURILOR DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE (DEEE)”, organizat de ECOTIC și Agenția Națională pentru Protecția Mediului, a ajuns la cea de-a zecea și ultima etapă, poposind pe 7 aprilie în Timișoara.

IMG_7784

Seminarului organizat de ECOTIC și co-finanțat prin intrumentul Life+ al Uniunii Europene în cadrul proiectului Caravana ECOTIC LIFE13INF/RO/000090, face parte dintr-un proiect itinerant, de amploare, al ECOTIC, si este orientat către institutiile publice și companiile care dețin pârghiile locale în sistemul național de colectare și reciclare a DEEE.

Începând cu anul 2016, legislația europeană impune României o rată națională de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de cel puțin 40%. Această rată va crește progresiv, până în anul 2021. Deși Organizația ECOTIC a reușit, încă din anul 2015, să depășească această țintă de colectare. La nivel național rata de colectare este încă redusă și în acest context toți actorii din domeniu sunt de acord că singurul mod în care România își poate atinge țintele este implicarea mult mai activă a autorităților locale.

În acest scop, seminarul organizat de ECOTIC își propune să aducă laolaltă reprezentanți din administrația publică locală și din companiile de salubritate, spre a încuraja dialogul, expunerea problemelor de sistem și identificarea celor mai bune soluții pentru optimizarea colectării de la populație, instituții și companii.

ECOTIC pune la dispoziția participanților experiența sa de 10 ani în domeniul colectării, reciclării și valorificării DEEE din România, precum și cele mai noi informații și bune practici europene, din poziția sa de membru al organizației europene WEEE Forum si membru fondator al Organizației WEEELABEX.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro și www.caravanaecotic.ro.

………………………………..
Despre ECOTIC:
ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 500 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 70 .000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre LIFE+:
Programul LIFE+ este un instrument al Comisiei Europene care finanțează proiectele care contribuie la elaborarea și punerea în practica a politicii și a legislației în domeniul mediului. Acest program facilitează în special integrarea problemelor de mediu în cadrul celorlalte politici și mai general, participă la dezvoltarea durabilă. Programul LIFE+ înlocuiește o serie de instrumente financiare dedicate protecției mediului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.