„Primăvara Educației” va începe la Jimbolia!

0

Primăvara Educației” va începe la Jimbolia! Acest eveniment dedicat educatorilor, învățătorilor și profesorilor este, la fel ca prima ediție, unul gratuit și se va desfășura la Casa de Cultură a Orașului Jimbolia pe data de 31 martie 2023, începând cu ora 14:00.

Scopul este ca procesul educațional să fie precum o primăvară perpetuă, marcat de speranță, dorință și voință de a șlefui cu cât mai multă îndemânare caracterele educabililor. De aceea, evenimentul oferă o bună oportunitate pentru dascăli de a găsi informație, inovație și inspirație.

Organizat de asociațiile „Inițiativă în Educație” și „Colț de Banat”, conferința își propune să conecteze profesorii din zona delimitată de localitățile Jimbolia, Sânnicolau Mare, Timișoara și până la granița de sud a județului (dar nu numai) cu modele de bune practici dezvoltate în mediul educațional. Invitații „Primăverii Educației” sunt reprezentanți ai comunităților și proiectelor educaționale inEDU, MERITO, SuperTeach și Aspire Teachers, entități ce derulează programe și acțiuni cu impact inovator în educație.

La finalul prezentărilor susținute de Marius Lobază, Andrada Mazilu și Victor Miron, participanții vor avea posibilitatea să ia parte la diferite workshopuri educaționale. Atelierul D-ale învățătorilor (destinat învățătorilor) va fi susținut de prof. înv. primar Alina Iga și Mona Vlai, iar Bullying: Prevenție și intervenție (dedicat profesorilor de gimnaziu și liceu) va fi facilitat de Daniela Doru. Prof. Adriana Bălaj va realiza atelierul Cum pot să cresc implicarea elevilor mei? (pentru profesori de gimnaziu și liceu), iar prof. înv. preșcolar Mariana Cristina Țerescu va vorbi despre Gentuța cu praf de stele – schimb de bune practici pentru educatoare. Atelierul Predare STEAM pornind de la povești va fi susținut de prof. înv. primar Andrada Mazilu și Bianca Boroș. Fiecare dascăl participant va avea posibilitatea să se înscrie la unul dintre aceste ateliere.

Primăvara Educației” este finanțată de Primăria și Consiliul Local Jimbolia, având următorii parteneri: Hambarul cu Carte, Casa de Cultură a Orașului Jimbolia, Muzeul Presei „Sever Bocu”, Televiziunea Jimbolia, Gal Banat-Vest, Team 4 Teen, Cufărul cu Povești, History Made Fun, Piticii Monei, Merito, Aspire Teachers, Timotion, Cărțile pe Față, AETM, Kiddoteka, România Pozitivă și Bucuria Dulapurilor Ordonate. 

Pentru mai multe informații, click pe acest link aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.