Povestea unei cărți vechi

0

Atelier creativ cu Adina Husar la Podul de Poveste @ Timișoara 

Știe cineva ce e un ANTICARIAT? 

Nu? 

Ei bine, vă povestesc eu…

Un AN-TI-CA-RIAT…spuneți cu mine? AN-TIIIII-CAAAAA-RIAT! Buuuuuun!

Cum spuneam, un Anticariat este verișorul unei librării și fratele unei biblioteci. Ca și la librărie, la Anticariat cumpărați cărți. Ca și la bibliotecă, la Anticariat găsiți și cărți mai vechi.

Știți de ce cărțile alea vechi au paginile galbene? Pentru că sunt prietene cu soarele de muuuuulți ani! O carte devine prietenă cu soarele doar dacă e veche. Cele noi, cu pagini albe, sunt prietene bune cu luna, până mai cresc câțiva ani…

Cărțile vechi au și alte secrete: unele îți dezvăluie ale cui au fost înainte, altele îți spun că au fost oferite cadou și oh! ce se mândresc cu asta! Câteva își poartă elegant petele de cafea, apărute din neatenție, pentru că cineva le-a iubit atât de mult că le-a citit dis-de-dimineață, înainte să se fi trezit de-a binelea!

În general, cărțile vechi sunt ca niște bunici, înțelepți care au adunat experiență și povești în drumul lor lung de prin rafturile oamenilor.

Ele au uneori cuvinte scrise pe care nu le găsim în cărțile noi.

Cărțile vechi au povestea lor nescrisă, pe care puteți să o scrieți voi. Să vă întrebați ale cui au fost înainte oare?

Au stat pe raft lângă o plantă sau un geam? La bloc, oare? Etajul 2 sau 7? Sau poate la casă, într-un pod? Le-a citit un băiat sau o fată?

Voi alegeți povestea cărților vechi, iar ele vă sunt prietene pentru că le oferiți o nouă căsuță.

📚 Așadar, cu chef de scriere creativă, imaginație și muuultă inspirație din cărți prietene cu soarele, vă așteptăm la un atelier creativ ghidat de Adina Husar. Veți avea ocazia să descoperiți mai multe cărți și să vă imaginați poveștile lor. Atelierul este prietenos pentru copii, adulți și seniori. 

Noi oferim toate materialele necesare. Participarea este gratuită însă necesită înscriere la linkul: https://forms.gle/1BvKT7Y9gPmb3awh7 

📔 Adina Husar este o iubitoare de cărți convinsă. A absolvit Facultatea de Științe Politice, Filozofie și Științe ale comunicării, secția Jurnalism în cadrul Universității de Vest din Timișoara. A inițiat diferite proiecte de implicare socială, printre care se numără Viață nouă pentru o carte veche și  Cărți pentru alimente. În prezent  dorește să înființeze mini-biblioteci în scări de bloc și alte spații sociale. Tot din iubirea s-a infinită pentru cărți a deschis anul trecut Anticariatul Queen, în ideea de a recupera cărțile vechi și a le readuce în viețile oamenilor. A hotărât să susțină primul său atelier creativ în cadrul proiectului Crossroads pentru a inspira oamenii să respecte cărțile vechi și să îi sensibilizeze la poveștile care pot să se ascundă în viața fiecărei cărți. 

 Evenimentul face parte din proiectul Crossroads, inițiat de Livia Mateiaș, prin care oamenii comunității sunt invitați să-și împărtășească talentele oferind ateliere creative pe diferite domenii la Podul de Poveste. 

Un proiect artouching în colaborare cu Nadace Via.

Data: 21 iunie, ora 18.00
Locație: Parcul Uzinei, lângă Podul de Poveste

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.