Petre Ionuțescu (Trompetre) și Nadayana au lansat “Dissolve”, o compoziție despre eterna reîntoarcere la originea firii.

0

Rezultat al colaborării între doi dintre cei mai de seamă instrumentiști și producători timișoreni ai momentului, Petre Ionuțescu a.k.a. Trompetre și Claudiu Lazarciuc, cunoscut pentru proiectul său, Nadayana, “Dissolve” este o dovadă de creație liberă mânată de un soi de inspirație lucidă. O compoziție ce radiază o lumină caldă, inspiratoare, asemenea unui răsărit pur la amurgul tiparelor lumii și convențiilor creative.

Piesa “Dissolve” este disponibilă pentru ascultare și vizionare pe Youtube: https://youtu.be/AhHoh7Bo6dU

Lumea se întâmplă independent de voința noastră, momentele de inspirație sunt doar clipe în care ne oprim să observăm măreția universului, iar rodul actului de minunare transcende ființa devenind creație. Este un tipar la care ne reîntoarcem sau în care ne trezim la un moment dat, un drum în cerc despre care viața ne mai amintește uneori. “Dissolve” descrie un astfel de moment și îngână prin glasul visător al instrumentelor, pasul ființei în eterna-i căutare.

Experimentul într-un astfel de peisaj, de cele mai multe ori, lămurește viziunea aflată ori în ceață, ori într-un moment de absență, iar “Dissolve” nu se îndepărtează prea mult de acest spectru al imprevizibilului. Însă, după cum vom vedea că declară chiar cei doi artiști, tocmai acest element care s-a strecurat în momentele de creație, a condus la realizarea acestei compoziții în forma în  care există acum.

“Termenul de „piesă” este oarecum impropriu pentru că nu am pregătit nimic înainte. Am venit la studio cu gândul că vom înregistra un material la care am lucrat câteva zile. După câteva duble, ne-am tras sufletul și în ultimele minute în care aveam spațiul la dispoziție ne-am gândit să mai înregistrăm ceva, orice. Prima încercare și asta e tot. A ieșit o poveste de nicăieri și s-a dizolvat în neant, după care ne-am dat seama că sună mai bine decât ceea ce pregătisem inițial. Aceasta este încă o dovadă pentru noi că cel mai important în procesul de creație este să lași lucrurile să curgă și va fi bine.”

Videoclipul piesei “Dissolve” a fost realizat de Cristian Văduva și subliniază practic acest drum descris mai sus, această eternă reîntoarcere la originea firii. Fondul întunecat nu face altceva decât să scoată în evidență misterul care însoțește nemijlocit această formă de destin.

“Dissolve” credite:
Producție video: Cristian Văduva
Înregistrare live: Cristian Giurgev
Mix și master: Emil Gherasim și Alin Luculescu

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.