Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Open Minds” – Proiect de teatru labirint sensorial în Timișoara

0

Asociația Teatrul Experimental Senzorial (Teatrul Labirint Asylum) lansează proiectul “Open Minds”, o inițiativă unică, ce va atesta pentru prima data, impactul benefic al teatrului senzorial asupra sănătății mintale.

Teatrul Labirint Senzorial este o formă de teatru experimental interactiv, în care fiecare spectator este invitat să treacă pe rând printr-o experiența unică, un traseu inițiatic. Pe tot parcursul acestuia, doi spectatori nu se vor întâlni niciodata, fiecare fiind personajul principal din poveste. Metoda este concepută alături de neuropsihologi, iar labirintul are dublu sens în această formă de teatru. Nu doar că spectacolul propriu-zis se joacă într-un labirint dar, o dată cu parcurgerea fizică a traseului, spectatorul trece prin diverse stări emoționale, călătorind astfel printr-un labirint spre sine însuşi.

Proiectul “Open Minds” propune o serie de activitati pe parcursul a 3 luni în care publicul se va bucura de ateliere gratuite și spectacole. Activitatile începute în luna septembrie, se vor desfășura la Casa de cultură a Studenților din Timișoara până la finalul anului.

Tinerii sunt invitați să se implice și să participe la procesul de creatie si la experiente de învățare non-formală. În urma atelierelor, se vor alege “actorii-contructori” ai noului labirint. Participanții pot fi persoane pasionate de teatru, nu neapărat profesioniști.

Atelierele au loc în această lună și luna viitoare, urmând ca apoi să aibe loc repetițiile, iar la final de toamnă, reprezentațiile spectacolului, ce va purta numele “Metamorfoze” și se desfășoară sub coordonarea regizorului de teatru senzorial Sebastian Dobrescu.

Publicul se poate implica în proiect prin participarea la următoarele ateliere de teatru senzorial, din 2-3 și 9-10 octombrie. Informații despre înscriere se pot găsi pe pagina de facebook a teatrului www.facebook.com/Asylumlabyrinth.

În paralel, asociația va demara o campanie de promovare si informare asupra tulburărilor mentale și comportamentale, pentru a susține educația asupra sănătății mintale a timișorenilor.

Asociația Teatrul Experimental Senzorial (Teatrul Labirint Asylum) activează pe scena culturală din Timișoara de 5 ani. Noul proiect reprezintă un pas important pentru membrii acesteia, lucrul alături de psihologi și neurologi oferind consistență experienței și practicii artistice ale acestei metode.

Proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timișoara și a Consiliului Local Timișoara.

Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării.

Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local Timișoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.