Mișcarea „Plantăm fapte bune în România” demarează acțiunile de împădurire în județul Timiş

0

Mișcarea „Plantăm fapte bune în România” deschide acțiunile de împădurire în judeţul Timiş. Astfel, în data de 19 noiembrie, 664 de voluntari din judeţul Timiş vor planta 8000 de puieți de frasin pe 2 ha de teren agricol degradat, aparținând Consiliilor Locale Livezile şi Dudeştii Vechi.

În judeţul Timiş, mişcarea „Plantăm fapte bune în România!” este coordonată de Asociaţiile Timişoara.ro şi Eco Club Timişoara şi beneficiază de implicarea Eventeam UK.

Partenerii instituţionali sunt: Instituţia Prefectului Judeţul Timiş, Consiliul Local Livezile, Consiliul Local Dudeştii Vechi, Institutul de Studii şi Proiectări Energetice, Inspectoratul judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Timiş, ITRSV Timişoara.

Sponsorul principal al mişcării „Plantăm fapte bune în România!” la nivelul judeţului Timiş este Continental Automotive Products. De asemenea, compania Doracim Oradea a oferit 10.000 de puieţi, Copacul de Hârtie Timişoara a oferit 2.500 de puieţi, compania Drufec Cons Timiş sprijină acţiunea cu 90 de unelte, compania Zoppas oferă 2 autocare pentru transportul voluntarilor, BC Golf 2 autocare pentru transportul voluntarilor, Aninoasa Tim microbuz pentru transportul presei. Următoarele companii îşi vor trimite angajaţii ca voluntari: P&G, Alcatel, Flextronics, Rotary, PricewaterhouseCoopers, Unicredit Țiriac Bank, Bosch Communication, HELLA KGaA Hueck & Co, Consultant CaliVita International, Expert Consulting.

ONG-urile care plantează fapte bune în Timiş sunt: Noua Acropolă, Liga Studenţilor Chimişti, Fundaţia Bethany, Salvaţi Copiii Timiş, Eco Tires, Centrul Local Licos.

De asemenea, s-a alăturat demersului nostru Facultatea de Horticultură şi Silvicultură, specializarea Silvicultură şi Peisagistică, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) din Timișoara cât şi Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.

Despre Mişcarea Naţională de Împădurire „Plantam fapte bune în România”

Iniţiativă a societăţii civile tinere din Romania, bazată pe voluntariat, „Plantăm fapte bune în România” este programată a se derula în ţara noastră pe o perioadă de 5 – 7 ani şi include acţiuni de conştientizare, de cartare şi de plantare pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală. În această perioadă se urmăreşte plantarea a 300 de ha şi întreţinerea acestora. În această toamnă ale organizatorii iniţiativei „Plantăm fapte bune in Romania” vor demara acţiuni de împădurire în 6 judeţe. Astfel, vor avea loc plantări pe terenuri care nu au mai fost împădurite până în prezent şi se află în domeniul public al consiliilor locale partenere. Speciile de arbori ce vor fi plantate vor fi stabilite în baza studiilor tehnice realizate de către experţi. Mişcarea naţională de împădurire „Plantăm fapte bune în România!” http://plantamfaptebune.ro/ este iniţiată de Asociaţia EcoAssist, aceeaşi care anul trecut a finalizat campania de curăţenie naţională Let’s Do It, Romania!.

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.