VIDEO: Miercuri, 22 noiembrie 2023, de la ora 10, ”Educație la înălțime” vă propune o lecție eveniment despre Capitala Culturală Europeană 2023: Timișoara

1

Drona ”Educație la Înălțime” va zbura deasupra celor mai interesante locuri ale orașului și celor mai spectaculoase evenimente culturale.

Profesoara de istorie Adriana Bălaj va face un adevărat tur al orașului și le va spune elevilor cum și-a scris povestea Timișoara. Elevii vor descoperi multiculturalitatea acestui oraș fascinant, care s-a dezvoltat prin conviețuierea în armonie a unor oameni de naționalități diferite.

Cum Timișoara este orașul simbol al Revoluției din 1989, lecția cuprinde și o vizită la Memorialul Revoluției.

Momentul culminant al lecției este vizitarea expoziției anului în România, cea dedicată lui Constantin Brâncuși.

În cadrul lecției – care va fi transmisă pe canalul YouTube și pe pagina Facebook Educație la Înălțime – elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorul de pe teren și cu invitații săi.

Miercuri, 22 noiembrie, de la ora 10,  ”Educație la înălțime” vă propune o lecție eveniment despre Capitala Culturală Europeană 2023: Timișoara.

Lecția va dura 45 de minute și va cuprinde un concurs cu premii constând în cărți de la editura Arthur, premii în valoare de 2400 de lei. Concursul are un segment deschis tuturor claselor din țară și din Republica Moldova care vor urmări lecția la ora transmisiei, care pot câștiga două premii constând în cărți la alegere în valoare de 300 de lei.

Tema lecției vizează Obiectivul de Dezvoltare Durabilă nr.11, Orașe și Comunități Durabile.

SUMARUL LECȚIEI (durată: 45 de minute)

 1. INTRODUCERE
 2. ISTORIC TIMIȘOARA
 3. PIAȚA UNIRII DIN TIMIȘOARA – CLĂDIRI MULTICULTURALITATE
 4. TUR AL CARTIERULUI FABRIC
 5. JOC – PREMIERE ÎN ISTORIE ALE ORAȘULUI TIMIȘOARA
 6. VIZITARE A MEMORIALULUI REVOLUȚIEI DIN 1989
 7. VIZITAREA EXPOZIȚIEI „BRÂNCUȘI: SURSE ROMÂNEȘTI ȘI PERSPECTIVE UNIVERSALE”
 8. INVITAT SPECIAL DESPRE TIMIȘOARA – CAPITALĂ CULTURALĂ EUROPEANĂ 2023
 9. ÎNTREBĂRI DE LA CLASE ZOOM PENTRU INVITAȚI
 10. CONCURS DESCHIS ȘCOLILOR DIN ȚARĂ – DOUĂ PREMII ÎN CĂRȚI
 11. CONCURS CLASELE DIN ZOOM – PREMII ÎN CĂRȚI
 12. CONCLUZII
 13. FINAL LECȚIE

Lecţiile cu drona se difuzează pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook „Educaţie la Înălţime”.

Proiectul are un site dedicat, educatielainaltime.ro, unde profesorii își pot înscrie școala și pot afla detalii despre cum să se conecteze la lecții.

”Educație la Înălțime” este un proiect al Asociației Însemne realizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României și cu sprijinul Ministerului Educației.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.