Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Let’s Do It, Romania! dă startul cartării în Judeţul Timiş!

0

Ai găsit un morman de gunoi în natură? Încarcă-l pe www.letsdoitromania.ro! 

Anul acesta, cartarea devine şi mai simplă la “Let`s Do It, Romania!”. Toţi cei care vor să contribuie la realizarea Hărţii Deşeurilor pot încărca mormane de gunoi identificate în afara oraşelor pe site-ul www.letsdoitromania.ro,  în orice moment.

Tot ce trebuie să facă este să intre pe site, să acceseze butonul “Înscrie-te Voluntar” şi să-şi creeze un cont, în cazul în care nu au deja unul. După aceea pot înscrie mormane de gunoi pe hartă şi pot vota zonele pe cale le consideră foarte importante pentru a fi curăţate.

Cartarea se realizează astfel: voluntarii merg pe teren şi identifică mormanele de gunoaie din zonele alese, cu ajutorul GPS-ului. Pentru aceasta, ei vor completa o fişă de morman, cu detalii relevante pentru ziua de curăţenie: ce tipuri de deşeuri se află în compozitia mormanului, în ce volum, dacă există elemente de dificultate în acces sau transportul deşeurilor, precum şi descrierea cât mai completă a punctelor de reper şi a modului în care se face accesul. Fotografiile cu mormanul respectiv sunt de asemenea importante. La final, voluntarii introduc datele pentru fiecare morman cartat pe harta online, furnizând toate detaliile din fişa de morman. Pentru ajutor şi informaţii suplimentare vă rugăm să ne scrieţi pe timis@letsdoitromania.ro.

În afară de modalitatea clasică de cartare, voluntarii pot utiliza şi aplicaţia pe mobil pentru a carta în timp real. În acest moment, este disponibilă aplicaţia gratuită pentru iOS (folosit pentru IPhone).  Mormanele identificate vor fi curăţate de voluntari pe 12 Mai, Ziua de Curăţenie Naţională în 2012.

Anul acesta, acțiunea de curățenie națională va îmbrăca o nouă formă: în fiecare județ vor fi propuse și alese zonele în care se va face curățenie în mod special, fiecare locuitor al țării având astfel posibilitatea de a propune și a vota zona pe care și-o dorește curată. Numărul de zone din fiecare județ va fi stabilit în funcție de zonele propuse, dar și de resursele locale.  Printre primele propuneri se numără Pădurea Verde din Timişoara-Dumbrăviţa, Zona Lacului Surduc şi Malul Timişului Şag-Albina.

Etapa de votare în Judeţul Timiş va dura 4 zile. Va începe pe 4 Mai şi se va încheia pe 7 Mai. Vor putea vota doar cei care sunt înscrişi şi au cont pe site-ul Letsdoitromania.ro.

Let’s Do It, Romania!

###

În acest weekend sute de mii de voluntari  Let’s Do It! vor face curăţenie în Albania, Austria, Croaţia, USA, Letonia, Lithuania şi Egypt. Să le urăm mult succes şi vreme bună!

În 2012, milioane de voluntari din întreaga lume vor organiza o zi de curățenie generală, în perioada 24 martie-25 septembrie. România este pe harta mondială – Ziua de Curățenie Națională este 12 mai,  zi în care vor mai face curățenie și Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia.

 

 

Despre autor

avatar

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, care isi propune curatarea deseurilor din arealele naturale intr-o singura zi. In cele 3 editii organizate pana in prezent, peste 600 000 de voluntari au participat in Ziua de Curatenie Nationala. Mai multe informatii pe www.letsdoitromania.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.