LET’S DO IT ROMANIA! ARAD 2012 „Astazi schimbam lumea”

0

In acest an proiectul este organizat la nivel global sub numele de Let`s Do It, World!, initiativa la care vor participa peste 91 de tari din intreaga lume, inclusiv Romania. Ziua de Curatenie Nationala este 12 mai, zi in care vor mai face curatenie si Bulgaria, Republica Moldova si Turcia.

Romania este un model de succes, fiind tara cu cel mai mare teritoriu curatat din Europa. Mai multe dintre initiativele echipei Let’s Do It Romania! au fost preluate la nivel international: aplicatiile create de echipa IT, strategiile de implementare a managementului proiectului si organizarea departamentelor de Logistica sau Comunicare, solutii care sunt acum folosite pentru implementarea cu succes a proiectului si in alte tari „Let`s Do It!”.

Asociatia Efect Verde, organizatorul evenimentului Let’s do It Romania! in judetul Arad, va efectua anul acesta o actiune de ecologizare pe Lunca Muresului intre Sambateni si Pecica, inclusiv extravilanul municipiului Arad.

„Ne-am indreptat atentia anul acesta catre Lunca Muresului deoarece consideram ca aceast areal natural al Aradului trebuie pus in evidenta si protejat prin actiuni comune ale ONG-urilor si a cetatenilor deopotriva. Lunca Muresului este oaza de aer curat a aradenilor, iar noi dorim sa o pastram ca atare. De asemenea vom incerca sa salubrizam una din insulele Muresului. Dupa succesul campaniilor din 2010 si 2011, speram sa mobilizam peste 3000 de voluntari, sa colectam selectiv cel putin 6000 de saci cu peturi si deseuri, si totodata sa responsabilizam si constientizam cetatenii asupra importantei protectiei mediului in care traim si a comportamentelor orientate catre respectul pentru natura. Organizatorii estimeaza ca in 2012  la nivel mondial peste 300 de milioane de voluntari din diferite tari isi vor uni fortele prin participarea la aceasta actiune ecologica comuna si unica in lume.

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, echipa Let’s Do It! din Arad ii invita pe toti aradenii pe 12 mai 2012, ora 09.00, în Piata Avram Iancu sa ia parte la miscarea internationala de curatenie si sa arate ca le pasa de orasul lor. Voluntarii vor avea la dispozitie mijloace de transport in comun, oferite de catre organizatori si vor primii echipamentul necesar (manusi si saci) pentru actiunile de ecologizare”.

Pentru a putea participa la cel mai mare proiect de implicare sociala, voluntarii sunt rugati sa se inscrie pe urmatoarele adrese: www.efectverde.roefectverde@gmail.com, sau la numerele de telefon : 0730 106367, 0744 203642.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează