International Salbek Opera Masterclass 2024 – apel pentru înscrieri

0

International Salbek Opera Masterclass 2024 – apel pentru înscrieri

Asociația Castel Salbek deschide până la sfârşitul primăverii apelul pentru înscrieri la International Salbek Opera Masterclass – ediția a II-a (21-25 august) – o serie de cursuri premium susţinute de soliști lirici de anvergură internațională: mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Ramón Vargas și soprana Leontina Văduva. Este unicul masterclass de acest gen din România care se va desfăşura, ca și anul trecut, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, în județul Arad.

International Salbek Opera Masterclass se adresează tinerilor muzicieni cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, care se pot înscrie până la data de 31 mai pe site-ul masterclass.salbekoperafestival.ro Selecția finală a cursanților care vor avea șansa de a participa la acest masterclass va fi făcută de cei trei profesori în perioada 1 – 10 iunie.

”Anul acesta am crescut limita de vârstă pentru înscrierile la masterclass de la 30 la 35 de ani, pentru că am vrut să oferim oportunitatea de a studia în această tabără în aer liber cât mai multor tineri. În fond, în acest domeniu nu te oprești niciodată din învățat. Abia aștept să îi întâlnesc pe studenții din acest an!” spune mezzosoprana Ruxandra Donose

International Salbek Opera Masterclass se va desfăşura în perioada 21-24 august 2024, pe Domeniul Castelului Salbek și în mai multe locuri din împrejurimile domeniului și se va încheia cu o Gală Extraordinară de Operă în Piaţa Primăriei din Arad, în aer liber, pe 25 august, cu Orchestra Filarmonicii din Arad, dirijor David Crescenzi, solişti Valentina Naforniță, Ruxandra Donose, Ramón Vargas și Cosmin Ifrim, împreună cu cei mai buni dintre cursanţii Salbek Opera Masterclass 2024.

Așadar, un program unic de cinci zile în care participanții vor beneficia, dincolo de ghidajul și îndrumările celor trei vedete internaționale, de posibilitatea de a participa ca asistenți sau parteneri de scenă la repetițiile și la Gala Extraordinară de Operă din Piaţa Primăriei din Arad, organizată în colaborare cu CMC Arad.

”Maeștrii și echipa care au realizat Salbek Opera Masterclass anul trecut au venit din 5 țări din Europa și America Latină, iar cursanții participanți au reprezentat 4 țări din Europa și Asia, ceea ce confirmă caracterul și anvergura internațională a evenimentului. Salbek Opera Masterclass a dovedit că în satul românesc poți organiza un eveniment educațional extrem de sofisticat, cu rezultate excepționale. Îmi doresc ca și ediția din 2024 să aducă în România tineri din toată lumea doritori să învețe operă de la unii dintre cei mai buni muzicieni, într-un loc potrivit atât pentru relaxare, cât și pentru studiu. Așadar, start la înscrieri!” spune Ana Maria Mihăescu, președintele Asociației Castel Salbek.

Lucrul în astfel de grupuri internaționale încurajează un schimb de tradiții culturale, practici de lucru, experiențe personale care contribuie la o bună cunoaștere reciprocă, în cadrul dimensiunii interculturale a proiectului. Mai multe detalii găsiți pe site-ul www.salbekoperafestival.ro sau masterclass.salbekoperafestival.ro

Email contact: salbekoperamasterclass@gmail.com

Filmul evenimentului / A look behind the scenes of Salbek Opera Masterclass & Gala, August 2023 – YouTube

International Salbek Opera Masterclass 2023, retrospectiva festivalului/Festival in Review (youtube.com)

Producător: Asociaţia Castel Salbek

Parteneri oficiali : BCR şi BSOG

Parteneri: Centrul Municipal de Cultură Arad, Primăria Municipiului Arad, Filarmonica de Stat din Arad

Partener local: Primăria Petriș

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.