Începe atelierul de film documentar Point&Shoot la Reșița

0

Atelierul va dura 5 zile și se va desfășura în perioada 21-25 septembrie 2022, în Reșița, la Centrul de Tineret Nevo Parudimos, Piața Traian Vuia nr. 1-4 (Centrul Universitar UBB din Reșița), prin sprijinul partenerului local al proiectului: Centrul de Tineret Reșița.

Atelierul va fi coordonat de doi tutori, cineaști cu experiență în domeniul cinematografiei: Carmen Tofeni (regizor de film documentar, director de imagine) și Andrei Inizian (scenarist)

Atelierul de film oferă tinerilor o introducere în noțiunile de bază ale limbajului și gramaticii audiovizuale, la nivel teoretic și practic. Activitatea se concentrează pe reprezentarea realității prin aparatul de filmat și implicațiile sale.

Cei opt tineri selectați vor lucra atât individual, cât și în echipe pe baza unor teme propuse de tutori. Se vor realiza exerciții de filmare pe teren și de montaj care mai apoi sunt puse în discuție și analizate din punct de vedere formal, gramatical și etic.

Atelierul nu este competitiv, ci mai degrabă dorește să aducă împreună participanții și tutorii într-un spațiu destinat expresiei și discuției libere, într-un cadru non-formal.

Carmen Tofeni

Carmen este director de imagine și filmmaker-documentarist. A modelat imaginea pentru lungmetrajul de ficțiune româno-sârb, premiat internațional, “Ivana cea groaznică” pentru care a fost nominalizată pentru cea mai bună imagine la Premiile Gopo și RSC (Societatea Română a Directorilor de Imagine). A încheiat de curând filmările pentru o co-producție româno-italiană, un documentar de gen road-movie și este în producție cu alte două co-producții. Ca documentarist dezvoltă două proiecte de lungmetraj, unul experimental bazat pe evenimente personale și un proiect socio-interactiv româno-bulgar.

Carmen a urmat cursurile de imagine la Școala Națională de film de la Roma-Italia, “Centro Sperimentale di Cinema”. Filmul ei de absolvire a fost nominalizat pentru cel mai bun scurt-metraj la Davide di Donatello 2014. În continuare, s-a remarcat atât prin scurtmetraje premiate la festivaluri internaționale (“Route 3” – Grecia-Bosnia 2019, “Deochiul” – Germania-Romania 2018, “Fonal” – Ungaria 2017), cât și prin participarea la forumurile de întâlniri profesionale Talent Campuses de la Berlin (2017) și Sarajevo (2016).

Andrei Inizian

Andrei Inizian este un regizor și scenarist român născut în Brașov, în 1993. Absolvent al UNATC “I. L. Caragiale” București, secția Regie de Film, s-a făcut remarcat prin filmul de Master “Aprilie, vis”, pentru care a fost nominalizat la premiul “Tânără Speranță” din cadrul premiilor Gopo, ediția 2019. În prezent, se află în post-producție cu cel mai recent scurtmetraj al său și co-produce un proiect independent de film documentar.

Organizator: Asociația One World Romania

Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național

Parteneri: Centrul de Tineret Reșița, Nevo Parudimos, Muzeul Cineastului Amator, KineDok

Atelierul face parte din proiectul „Educație de film documentar și drepturile omului: One World Romania în țară” și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiecțiile One World Romania vin curând la Reșița!

Documentarele ediției a 15-a a festivalului internațional de film documentar și drepturile omului One World Romania din București vin în Reșița în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2022!

Ne întâlnim la Fix Makerspace, Palatul Episcopal Romano-Catolic, Strada Șirul Canonicilor 2, intrarea Decebal. Urmărim și vorbim despre filmele care acoperă tema principală a ediției a 15-a a festivalului – interacțiunea dintre om și mediu, fie el natural sau construit – dar și temele consacrate ale festivalului – migrația, diversitatea, toleranța, justiția și modalitățile în care aceasta ne poate ajuta în reglementarea unui sistem economic sustenabil.

Accesul la proiecții este gratuit. Vă așteptăm curioși: https://www.facebook.com/events/487403202933077

Mai multe detalii (foarte) curând!

Organizator: Asociația One World Romania

Co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Parteneri: Centrul de Tineret Nevo Parudimos, Muzeul Cineastului Amator, KineDok

#CofinanțatdeAFCN

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.