Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fa ceva! Pastreaza Romania Curata!

0

Let’s Do It, Romania! Am început cartarea! 

Let’s Do It, Romania! a dat startul etapei de cartare, etapă care presupune implicarea tuturor celor interesați, în procesul de identificare a mormanelor de gunoi din arealele naturale, atât în Județul Timiș, cât și în țară.

Pâna în luna septembrie, vom crea împreuna Harta deseurilor din România, o harta în format electronic, actualizată în timp real, o hartă care poate fi accesată și prin intermediul aplicațiilor mobile. La această hartă a gunoaielor vor avea acces și reprezentanții primăriilor din județul Timiș, aceștia fiind primii interesați în identificarea zonelor murdare din teritoriile aflate în administrarea lor.

Ce presupune Cartarea? Toti cei care doresc să contribuie merg pe teren și identifică mormanele de gunoaie din zonele alese, cu ajutorul GPS-ului, completează o fișă cu detalii relevante pentru ziua de curățenie: ce tipuri de deșeuri se află în compoziția mormanului, volumul, descrierea punctelor de reper sau a modului în care se face accesul etc. Aceste date se introduc pe harta online.

Toate mormanele de gunoi identificate în afara orașelor, pot fi adaugate pe harta online accesând aplicația proiectului http://app.letsdoitromania.ro, secțiunea Adaugă gunoi.

Pe lângă modalitatea clasică de cartare, avem acum la dispoziția tuturor o aplicație pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android sau Windows: aplicația TrashOut, disponibilă în Google Play.

La fel ca și aplicația pentru iOS (Iphone), TrashOut este una gratuită. Mormanele identificate cu ajutorul acestor aplicații ajung direct pe app.letsdoitromania.ro și vor fi curățate de voluntari pe 28 septembrie, Ziua de Curățenie Națională în 2013.

Alte informații privind buna desfășurare a activității de cartare pot fi găsite accesând Manualul pentru activitățile de cartare Let’s Do It, România! 2013, disponibil pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro.

Vă așteptăm să discutăm despre cartare și la Street Delivery pe Str. Mercy in Timisoara.

fa-ceva

 

Dupa succesul primelor 3 ediții din 2010, 2011 si 2012, la care au participat peste 650 000 de voluntari, care au reușit să strângă peste 1,6 milioane de saci de deșeuri, Ziua de Curățenie Națională din România a devenit deja o tradiție, care unește românii de peste tot. Proiectul aduce împreună autorități, companii, ONG-uri, reprezentanți media, persoane publice și voluntari, pentru a face curățenie în toată țara, într-o singura zi. Anul acesta, Ziua de Curatenie Națională este 28 septembrie.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.