Fa ceva! Pastreaza Romania Curata!

0

Let’s Do It, Romania! Am început cartarea! 

Let’s Do It, Romania! a dat startul etapei de cartare, etapă care presupune implicarea tuturor celor interesați, în procesul de identificare a mormanelor de gunoi din arealele naturale, atât în Județul Timiș, cât și în țară.

Pâna în luna septembrie, vom crea împreuna Harta deseurilor din România, o harta în format electronic, actualizată în timp real, o hartă care poate fi accesată și prin intermediul aplicațiilor mobile. La această hartă a gunoaielor vor avea acces și reprezentanții primăriilor din județul Timiș, aceștia fiind primii interesați în identificarea zonelor murdare din teritoriile aflate în administrarea lor.

Ce presupune Cartarea? Toti cei care doresc să contribuie merg pe teren și identifică mormanele de gunoaie din zonele alese, cu ajutorul GPS-ului, completează o fișă cu detalii relevante pentru ziua de curățenie: ce tipuri de deșeuri se află în compoziția mormanului, volumul, descrierea punctelor de reper sau a modului în care se face accesul etc. Aceste date se introduc pe harta online.

Toate mormanele de gunoi identificate în afara orașelor, pot fi adaugate pe harta online accesând aplicația proiectului http://app.letsdoitromania.ro, secțiunea Adaugă gunoi.

Pe lângă modalitatea clasică de cartare, avem acum la dispoziția tuturor o aplicație pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android sau Windows: aplicația TrashOut, disponibilă în Google Play.

La fel ca și aplicația pentru iOS (Iphone), TrashOut este una gratuită. Mormanele identificate cu ajutorul acestor aplicații ajung direct pe app.letsdoitromania.ro și vor fi curățate de voluntari pe 28 septembrie, Ziua de Curățenie Națională în 2013.

Alte informații privind buna desfășurare a activității de cartare pot fi găsite accesând Manualul pentru activitățile de cartare Let’s Do It, România! 2013, disponibil pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro.

Vă așteptăm să discutăm despre cartare și la Street Delivery pe Str. Mercy in Timisoara.

fa-ceva

 

Dupa succesul primelor 3 ediții din 2010, 2011 si 2012, la care au participat peste 650 000 de voluntari, care au reușit să strângă peste 1,6 milioane de saci de deșeuri, Ziua de Curățenie Națională din România a devenit deja o tradiție, care unește românii de peste tot. Proiectul aduce împreună autorități, companii, ONG-uri, reprezentanți media, persoane publice și voluntari, pentru a face curățenie în toată țara, într-o singura zi. Anul acesta, Ziua de Curatenie Națională este 28 septembrie.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează