Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

eLibrăria aplicație digitală cu lecții de română și cărți audio pentru elevi

0

eLibrăria aplicație digitală cu lecții de română și cărți audio pentru elevi

La început de an școlar, Asociația Sfera Timișoarei a pregătit un material didactic valoros publicat în platforma elibraria.ro.

Conceput în format digital, materialul didactic constă în 50 opere literare audio din programa pentru bacalaureat și 5 lecții de română video, traduse în limbajul semnelor.

Lecțiile au fost înregistrate în format audio/video cu profesori invitați – scriitori și poeți din Timișoara alături de profesori universitari – și traduse în limbajul semnelor pentru a le accesibiliza elevilor cu deficiențe de auz.

Operele literare înregistrate și publicate în format audio reprezintă o alternativă foarte apreciată de elevii cu deficiențe de văz, dar și pentru elevii care învață la școlile normale și care pot accesa gratuit cărțile din lectura obligatorie pentru școală.

Mihaela Tilincă, Adriana Babeți, Marcel Tolcea și Robert Șerban au răspuns invitației noastre de a le oferi elevilor primele lecții de română în format digital, cu scopul de a-i sprijini la orele remediale, dar și de a le oferi perspective diferite asupra operelor literare studiate le școală.

Cu această inițiativă, continuăm proiectul eLibrăria, realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, al Consiliului Județean Timiș și al Primăriei Municipiului Timișoara prin Centrul de proiecte, împreună cu In-tuition.ro , Liceul Teoretic Special „Iris” , Colegiul Național C.D. Loga, Liceul de Arte Plastice Timișoara, Kunsthalle Bega, Editura Humanitas și librăriile Cărturești.

Parteneri media: Radio România Timișoara, SZalt.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național sau a Primăriei Municipiului Timișoara. AFCN și PMT nu sunt responsabile de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite.

Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.