Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

EcoStuff România începe construcția possibiliTREE, o instalație de artă urbană realizată din doze de aluminiu recuperate de la timișoreni

0

EcoStuff România începe construcția possibiliTREE, o instalație de artă urbană realizată din doze de aluminiu recuperate de la timișoreni, înaltă de peste 15 metri, care va lumina Piața Libertății, în timpul sărbătorilor de iarnă.

Vezi simularea – https://www.youtube.com/watch?v=K0ODTg8Si7E

possibiliTREE

PossibiliTREE, proiect realizat împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun, reprezintă o alternativă sustenabilă a pomului de Crăciun, realizată cu sprijinul comunității, din materiale recuperate, cu o structură care va permite folosirea instalației mai mulți ani. Sistemul de iluminat va fi o combinație între vechi și nou, între tradiție și inovație, bazat atât pe energie conventională cât și regenerabilă, din două motive: primul este datorat istoriei Timișoarei, de prim oraș iluminat electric din Europa continentala, iar al doilea datorat viitorului si anume acela de Capitală Culturală a Europei, o capitală pe care timișorenii și-o doresc verde și sustenabilă.

PossibiliTREE- ul va fi inconjurat de mai mulți mini-possibiliTREES, cu înălțimi cuprinse între 3 și 5 metri, construiți tot din materiale recuperate, care vor putea fi adoptați de diverse companii sau instituții.

Pe aceasta cale, timișorenii sunt invitați să participe la cea mai mare campanie de colectare selectivă de după „cu.podu –  Cel mai mare pod de pet-uri din lume”.

Voluntarii EcoStuff au nevoie de mii de doze de aluminiu întregi, neturtite, cd-uri, ambalaje de soluții de curățenie, cauciucuri, componente  de biciclete, bucăți de geam colorat, pahare de plastic de unică folosință, cutii de lemn, bubble wraps (lista completă se gasește pe site-ul EcoStuff – http://ecostuff.ro/possibilitree/)

Toți cei care vor să se implice pot aduce materialele menționate începând de Marți 19 Septembrie, la „fabrica de brazi„, în incinta fostei Fabrici de Țigări din Timișoara – pentru detalii sunt rugați să ia legătura cu organizatorii proiectului – https://www.facebook.com/ecostuff.romania/

Scopul instalației este de a oferi alternative creative și de a demonstra că bradul de Crăciun tăiat din pădure poate fi cu ușurință înlocuit fie de unul deja plantat, fie de unul creativ, construit din materiale neconvenționale și recuperate, de către diverși artiști locali sau ong-uri. Astfel vom avea în fiecare an ceva nou, asigurând diversitatea necesară unui oraș câstigător al titlului de Capitală Europeană a Culturii. În acest mod, aliniem Timișoara în rândul orașelor europene care au renunțat la tăierea bradului de Crăciun din centrul orașului, în favoarea unuia sustenabil, creativ și inovator, un pom de Crăciun al întregii comunități.

possibilitree-necesar-materiale

Lidl este prezent în 30 de țări din toată lumea și operează aproximativ 10.000 de magazine și peste 140 de centre logistice în 27 de țări din Europa. Lidl are aproximativ 215.000 de angajați, dintre care 5000 în România unde retailer-ul german are deschise peste 200 de magazine și 4 centre logistice.  Misiunea Lidl în România este aceea de a le oferi zilnic românilor, în zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun preţ, direct de la producători, într-o largă varietate de sortimente.

Site: http://www.ecostuff.ro
Pagină Facebook: https://www.facebook.com/ecostuff.romania/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.