Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Doar doua zile ne mai despart de marea curatenie nationala din 12 mai

2

Inventarierea mormanelor de gunoi a fost in mare parte facuta, rezultatele aratand ca judetul Timis este cu mult mai curat decat in anii anteriori. Au fost identificate suprinzator de putine gunoaie in multe zone din care la editiile anterioare ridicam sute de saci cu gunoi.
In 2010 Campania Let’s Do It, Romania! a deschis un drum important inspre implicarea sociala, responsabilizarea si educatia ecologica la nivel national. Rezultatele incep sa apara. S-au inmultit actiunile locale de ecologizare, numeroase scoli si-au initiat propriile proiecte impreuna cu elevii, autoritatile locale se implica mai mult decat in anii anteriori.
Sambata impreuna cu noi vor mai face curat in tarile lor si cei din Republica Moldova, Bulgaria si Turcia.
2012 este anul in care Let’s Do It, Romania! incearca sa curete in totalitate de gunoaie cateva zone importante. Acestea sunt Padurea Verde, Lacul Surduc si Zona Sag. In 12 Mai, chiar daca numarul gunoaielor este mai mic, aceste zone vor fi curatate cu ajutorul voluntarilor. Dupa aceasta zi, zonele mentionate vor intra intr-un program de monitorizare pentru a evita reaparitia gunoiului.

Primariile care si-au anuntat oficial implicarea in cea de-a treia editie Let’s Do It, Romania! sunt Timisoara, Dumbravita, Lugoj, Denta, Sag, Periam, Giroc, Buzias, Stiuca, Cenei, Saravale, Sannicolau Mare, Sacalaz, Lenauheim, Jebel, Sanmihaiul Roman, Recas, Ghiroda, Mosnita Noua, Margina si Liebling. Li se mai adauga implicarea unor scoli din Firdea, Alios, Ciacova, Padureni si Bucovat. Numarul celor implicati este foarte posibil sa creasca.
Pana in acest moment si-au anuntat participarea peste 400 de voluntari din partea a 11 companii si mai bine de 1000 de elevi.

Sambata 12 Mai, la Padurea Verde langa Muzeul Satului, la ora 09.30 va avea loc deschiderea oficiala a Zilei de Curatenie Nationala.

Ca si la editiile anterioare principalele institutii partenere care se implica in organizarea proiectului sunt Garda de Mediu Timis, Inspectoratul scolar Judetean Timis, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Timisoara, Directia Silvica Timis, Institutia Prefectului Timis si Primaria Timisoara. Dintre companiile care au fost alaturi de noi in toti cei trei ani amintim Frigoglass,  Continental Automotive, FlorimpexTim si Fast Point. Anul trecut de mare ajutor ne-a fost Apa Minerala Buzias iar de anul acesta Toyota Timisoara s-a alaturat sustinatorilor din Jud Timis.
Datorita faptului ca Judetul Timis este mult mai curat decat ne-am asteptat, ii invitam pe cei interesati sa se alature si actiunii initiate de Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana, actiune care consta in curatarea afiselor lipite ilegal in Timisoara. Actiunea face parte dintr-o campanie mai ampla care vizeaza pe termen lung imbunatatirea modului de afisare a evenimentelor culturale in Timisoara atat prin activitati de curatenie cat si prin modificari aduse regulamentelor locale si prin incurajarea crearii de noi spatii legale de afisaj. Voluntarii care se vor alatura acestei activitati vor fi echipati cu spacluri si perii de sarma pentru indepartarea afiselor si se vor intalni sambata la ora 9:00 in parcarea din spatele magazinului Bega.

Avand in vedere ca resursele disponibile organizatorilor sunt limitate, este recomandat ca voluntarii sa aiba manusi si saci menajeri proprii (120 L, grosime 50 microni) si mijloc de transport necesar pentru a ajunge in zonele care vor trebui curatate.

Echiparea standard pentru un voluntar consta intr-o pereche de manusi de lucru (NU de unica folosinta) si 5 (cinci) saci de 120L.

Toti cei care pot asigura necesarul de echipament si pentru alte persoane, sunt rugati sa ne anunte la timis@letsdoitromania.ro.

Mai multe informatii despre organizarea editiei din acest an gasiti pe site-ul www.LetsDoItRomania.ro, la „Informatii utile”.

Vineri, 11 mai, de la ora 12.00 pana la ora 19.00, echipa Let’s Do it, Timis este pe terasa Porky’s din Complexul Studentesc, pentru impartirea zonelor.

 

Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro
Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro
Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/
Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/LetsDoItRomania.Timis, http://www.facebook.com/LetsDoItRO,

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.