Timișoara: De 1 iunie 2024 CODRU Festival sărbătorește Ziua Puilor de CODRU prin acțiuni de revitalizare urbană desfășurate în Parcul Copiilor

0

CODRU Festival te invită în weekend-ul 1-2 iunie 2024 să contribui la „împădurirea” prin culoare a amfiteatrului din Parcul Copiilor (Timișoara ) și să ajuti la revitalizarea acestui spațiu urban. 

Proiectul artistic demarat de CODRU Festival colorează zona amfiteatrului din Parcul Copiilor folosind ștampile de mari dimensiuni și o paletă de culori inspirate din nuanțele naturii pentru a aduce o nouă viață acestui spațiu binecunoscut copiilor.

Pe lângă această activitate, vizitatorii vor avea parte și de ateliere de meșteșugărit, ateliere de grădinărit urban, expoziție cu obiecte de artizanat, dar și o serie de momente artistice, unde creativitatea este liberă să se manifeste în diverse forme.  

Evenimentul este deschis tuturor celor care își doresc să sprijine un viitor mai verde, și se desfășoară în intervalul orar 10.00-20.00, cu acces gratuit.

Sărbătorim Ziua Puilor de Codru prin activități ce promit să transforme amfiteatrul parcului într-un spectacol de culoare și vibrație. Împreună cu elevii, studenții și profesorii de la Facultatea de Arte și Design,  Universitatea de Vest și Liceul de Arte Plastice din Timișoara, alături de copii și participanți de toate vârstele, ne propunem să transformăm spațiile urbane în zone verzi dinamice și funcționale.” a declarat Elena Aronoaie-Adorian, director creativ CODRU Festival.

Acțiunea face parte din proiectul Oxigen Planting Festival, finanțată de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2024, în parteneriat cu ING România.

CODRU Festival s-a integrat consistent  în moștenirea culturală lăsată de programul „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” în anul 2023. Cu fiecare ediție, Festivalul CODRU  a avut parte de o creștere remarcabilă: a atras 75.000 de participanți în 2023, comparativ cu 25.000 în anul anterior. Nominalizat pentru al doilea an consecutiv în Top 10 festivaluri la European Festival Awards, categoria medium-sized festivals, CODRU demonstrează calitatea și aprecierea sa pe scena europeană, reprezentând cu mândrie Timișoara în contextul inițiativelor culturale europene. De asemenea, Festivalul CODRU se evidențiază și prin impactul cultural și ecologic: asociația CODRU Festival a organizat, până acum, cinci sesiuni de plantare și a plantat împreună cu participanții în jur de 45 de mii de copaci în județul Timiș. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.