Dai-Tech începe producţia de invertoare solare pentru furnizarea de energie regenerabilă

0
  • Dai-Tech începe, anul acesta, producţia de invertoare solare nJoy de tip on-grid care facilitează producția de energie regenerabilă, fiind destinate zonei rezidenţiale.
  • Gama invertoarelor solare nJoy va cuprinde soluții monofazice de până la 8KW și trifazice de până la 15KW, atât de tip on-grid, cât și hibrid. 
  • Reprezentanții Dai-Tech estimează că, în aproximativ 2 ani, brandul nJoy se va regăsi în top 3 furnizori de invertoare solare în România în ceea ce priveşte volumele vândute. 
  • Dai-Tech a înregistrat o creştere anuală a cifrei de afaceri de 35% în 2020, şi peste 47% în 2021, ajungând la 25,15 milioane de lei.
  • Compania este prezentă cu produse nJoy în 15 ţări, iar pentru a-şi finanța strategia de extindere pe pieţele externe și de dezvoltare a unor noi produse, într-un ritm accelerat, este deschisă la accesarea de noi surse de finanțare, fie de tip private equity, fie prin listarea pe Bursa de Valori București. 

Timișoara, 16 august 2022. Dai-Tech SA, compania deținătoare a nJoy, brand românesc de echipamente şi soluţii IT&C de protecţie a echipamentelor electrice şi electronice, și lider pe piaţa autohtonă de UPS (sisteme neîntreruptibile de alimentare cu energie), începe producţia primei sale game de invertoare solare de tip on-grid, care facilitează producția de energie regenerabilă până la 15KW şi este destinată consumatorilor rezidenţiali.

Noile produse nJoy vor fi 100% digitalizate şi pot fi configurate și monitorizate prin intermediul device-urilor inteligente ce rulează Windows, iOS ori Android. Gama invertoarelor solare nJoy va cuprinde soluții monofazice de până la 8KW și trifazice de până la 15KW, atât de tip on-grid cât şi hibrid. 

Dai-Tech va livra noua gamă de produse atât către piaţa autohtonă, cât şi pe cea internațională, în momente cheie ale programelor guvernamentale de tip „Casa Verde” demarate de Administraţiile Fondului pentru Mediu. 

În ultimii 5 ani, managementul Dai-Tech a dezvoltat strategic produse ce deservesc industria energetică, folosind tehnologii de ultimă generaţie şi oferind soluții complexe pentru rezerva de energie electrică în medii precum IT&C, industrial, medical, al securității și construcțiilor. 

Prin noua gamă de produse nJoy, Dai-Tech susține nevoia de stocare a energiei, oferind soluții de stocare de tip PowerWall și Rack Mountable bazate pe tehnologia LiFePO4, folosind celulele de calitate premium manufacturate de către jucătorii de top ai industriei. 

Primii beneficiari de volum ai invertoarelor solare nJoy vor fi instalatorii din domeniul panourilor fotovoltaice și soluțiilor conexe.

„Deși economia globală depinde încă de combustibilii fosili în mare măsură, evoluția spre energie regenerabilă este ireversibilă, iar costul energiei verzi scade exponențial, odată cu implementarea în masă a soluțiilor specifice, care facilitează rentabilitatea investițiilor viitoare. În acest context, Dai-Tech s-a pregătit, etapizat, pentru a reuși să susțină prin soluții proprii piața de energie regenerabilă, iar de anul acesta începe producția de invertoare solare. Suntem încrezători că brandul nJoy va aduce un plus de valoare în sectoare majore precum captarea de energie regenerabilă, digitalizarea consumului energetic și furnizarea rezidenţială de energie eco-friendly. Estimarea noastră este ca în 2 ani, brandul nJoy se va regăsi în top 3 furnizori de invertoare solare în România în ceea ce priveşte volumele vândute”, a declarat Adorian Demeter, fondator şi General Manager al Dai-Tech.

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), în anul 2022 se va stabili un nou record în privința energiei verzi instalate în lume, de 320GW, care va depăși recordul înregistrat în 2021 (295GW). IRENA estimează că, în 2030, 13% din energia produsă la nivel mondial va fi solară. Datele Eurostat arată că numai 3,09% din energia electrică generată în România, în 2020, provenea de la panouri solare, astfel că potențialul de creștere al pieței este ridicat.

Despre Dai-Tech şi nJoy

Dai-Tech este o companie cu sediul în Timişoara, care deţine brandul de echipamente şi soluţii de infrastructură electrică și securitate, nJoy, din 2010. Până în prezent, Dai-Tech a lansat peste 500 de produse nJoy – UPS, baterii, AVR-uri (stabilizatoare de tensiune) și surse de alimentare. Produsele sale se vând în 15 ţări: Armenia, Bulgaria, Cehia, Grecia, Italia, Kosovo, Liban, Macedonia de Nord, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Tunisia, Ucraina și Ungaria. Dai-Tech este certificată la standarde internaționale pentru managementul calității prin ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, emise de TUV Austria, iar produsele sale trec cu brio certificările de performanță IEC-62040-3, plasând compania între jucătorii de top pe plan global.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.