Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Climb Again a inaugurat panouri de cățărare pentru copiii nevăzători de la București, Timișoara și Arad

0

Proiectul Climb Again Hub „Puternici împreună” este prezent în toate cele 7 școli și licee speciale din România

Asociația Climb Again a inaugurat alte 3 panouri de escaladă pentru copiii cu deficiențe de vedere din București, Timișoara și Arad, ca parte din proiectul Clim Again Hub “Puternici împreună” inițiat de asociație în mai multe localități din România.

Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere București, Liceul Teoretic Special „Iris” Timișoara și Liceul Special „Sfânta Maria” Arad beneficiază de acum înainte de panouri de cățărat chiar în sălile lor de sport, facilitând astfel accesul tuturor copiilor la sesiuni de escaladă.

Din 2015 Climb Again a început programele de terapie prin escaladă în scoli speciale, în acest moment fiind prezenți la Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” București, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău, Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca și Liceul Special „Moldova” Târgu Frumos.  

În ciuda preconcepțiilor, escalada nu este un sport extrem. Atâta timp cât cel care se cațără și partenerul care îl asigură respectă toate măsurile de siguranță, riscul este zero. Escalada este un sport care poate fi practicat inclusiv de către copiii cu nevoi speciale, cu efect terapeutic și acesta este motivul pentru care Climb Again a dezvoltat primul centru de terapie prin escaladă din Europa.

La inaugurarea panourilor de cățărare nou construite copiii au beneficiat de exerciții de încălzire și mobilitate, antrenament de escaladă, un atelier cu baston alb/orientare și un atelier de muzicoterapie.

Claudiu Miu – Fondator Climb Again: “Faptul că avem acum panouri la Timișoara și Arad și încă unul în București ne bucură enorm. Le mulțumim celor de la Kaufland România pentru sprijin și profesorilor care s-au implicat și au înțeles cât de benefică este terapia prin escaladă pentru acești copii. Peste 350 de copii cu deficiențe de vedere din cele 7 școli și licee speciale existente în România în acest moment pot beneficia gratuit de terapie. “Puternici împreună” înseamnă să îi facem pe acești copii să ducă o viață normală, să le oferim terapii integrate, inclusiv sprijin psiho-emoțional sau lecții de mers cu bastonul alb și să atragem atenția celor din jur că ei există și că este important să îi ajutăm să se integreze și să îi sprijinim.”

Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România: “Ne bucurăm că, împreună cu Climb Again, am reușit să completăm lista de școli speciale în care terapia prin escaladă va ajuta copiii cu deficiențe de vedere. Noi, la Kaufland România credem că implicarea face diferența, iar proiectul Climb Again Hub ne dovedește asta prin fiecare copil care urcă pe un perete de escaladă sau folosește bastonul alb. Suntem cu adevărat puternici împreună.”

Asociația Climb Again este o organizație non-guvernamentală afiliată la Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE), fondată și condusă de Claudiu Miu, fost campion balcanic de escaladă. Încă din 2014, Climb Again organizează sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, kinetoterapie și consiliere psihologică pentru copii și tineri cu dizabilități: deficiență de vedere, de auz, tulburare de spectru autist, tulburări neuromotorii, deficiențe asociate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.