Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania ECOTIC „Stația de Reciclare” își continuă traseul în județul Timiș

0

Stația de Reciclare, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul rural si urban mic, își continuă traseul în 2019. După ce în 2017 si 2018 a străbătut 12 județe, informând aproximativ 400.000 de persoane, începand cu 23 iulie 2019, campania „Stația de Reciclare își continuă traseul în județul Timiș.

Stația de Reciclare este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv preponderent în mediul rural dar si urban mic. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC informează locuitorii din localitățile din fiecare județ vizitat asupra necesității colectării DEEE și pune la dispoziție un punct de colectare mobil – Caravana ECOTIC – unde aceste deșeuri pot fi aduse și predate spre reciclare.

In perioada 23 iulie-6 august 2019, ECOTIC, cu sprijinul Agenției pentru Protecția Mediului Timiș și al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, desfășoară cea de-a doua etapă a campaniei, fiind vizitate cinci localități, după următorul program:

  • DETA, 23-25 IULIE 2019 (în parcarea firmei ESEGITEX)

  • GATAIA, 26-28 IULIE 2019 (la anexele Primăriei)

  • JEBEL, 29-30 IULIE 2019 (în fata Casei de cultură)

  • TORMAC, 1-3 AUGUST 2019 (în centrul comunei Tormac – Parcare Piață)

  • JAMU MARE, 4-6 AUGUST 2019 (în curtea Scolii gimnaziale Jamu Mare)

Pentru încurajarea predării corecte spre reciclare a electricelor și electronicelor uzate, fiecare locuitor care va aduce la Caravana ECOTIC 20kg DEEE cumulate va primi un tichet cadou de 10 lei, pentru 40 kg cumulate va primi un tichet de 20 lei iar pentru 60 kg cumulate un tichet de 30 lei. Persoanele ce vor aduce intre intre 5 și 19 KG DEEE cumulate vor fi inscrisi automat la tombola, putand castiga 5 premii a 100 lei card Dedeman.

O asemenea campanie are un rol foarte important, cu atât mai mult în mediul rural, cu cât deseori aceste zone duc lipsă de informații în ceea ce privește colectarea separată, și, implicit de puncte de colectare. Practic, campania Stația de Reciclare aduce informația și punctele de colectare la ușa oamenilor” declară Marius Ungurean, coordonator regional vest al Asociatiei ECOTIC.

Preluarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase (TV, frigidere, mașini de spălat) este gratuită pe baza programării telefonice la numărul de telefon 0732.148.550 in intervalul orar 10:00-17:00 sau direct la Caravană. Programarea se va face în prima zi de campanie din fiecare localitate.

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro

………………………………..

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.